Çıtır Çıtır Alaçatı Kurabiyesiyle Sevdiklerinizin Damaklarını Çatlatın! İşte Tadına Doyamayacağınız Alaçatı Kurabiyesi Tarifi

Çıtır Çıtır Alaçatı Kurabiyesiyle Sevdiklerinizin Damaklarını Çatlatın! İşte Tadına Doyamayacağınız Alaçatı Kurabiyesi Tarifi

Lezzetiyle damakları çatlatan Alaçatı kurabiyesinin en güzel tarifini öğrenmek istermisiniz? Çayın yanında vazgeçilmez kurabiyelerden olan Alaçatı kurabiyesini yapmak oldukça kolay. Tap taze ve ağızda dağılan lezzetiyle çıtır çıtır Alaçatı kurabiyesini hazırlamanın püf noktaları bulunuyor. Peki en lezzetli ve çıtır çıtır Alaçatı kurabiyesini nasıl yapılır? Püf noktaları neler? Sorularınızın cevabını haberimizde detaylı olarak paylaşıyoruz.

Alaçatı kurabiyesinin tarifini hazırlarken püf noktasını bilmeyenler çıtır çıtır lezzetini yakalamıyor. Fakat sizlere paylaşacağımız Alaçatı kurabiyesi tarifi ile benzersiz lezzeti elde ederek evinizde ailenize ve sevdiklerinize kolayca yapabileceksiniz. Peki Alaçatı kurabiyesi kolayca nasıl yapılır? Alaçatı kurabiyesinin püf noktaları neler? İnce ayrıntılarıyla beraber açıklıyoruz.

Herkesin severek yediği ve tadına asla doyamadığı Alaçatı kurabiyesini yapmak için doğru malzemeleri kullanmak ve miktarlarına çok dikkat etmeniz gerekiyor. Doğru miktarda kullanacağız malzemeler Alaçatı kurabiyesinin çıtır çıtır kıvamında ve en lezzetli olmasını sağlayacak.

ALAÇATI KURABİYESİ MALZEMELERİ

250 g tereyağı
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 yumurta
1 çay bardağı nişasta
1 çay bardağı fındık
1 çay bardağı pudra şekeri
1 paket damla sakızlı vanilya
1 paket kabartma tozu
3,5 bardak un

ÜZERİ İÇİN

Pudra şekeri

ALAÇATI KURABİYESİ HAZIRLANIŞI

İlk olarak uygun bir yoğurma kabı ayarladıktan sonra içerisine tereyağı, sıvıyağ ve yumurtayı ekleyerek karıştırma işlemine başlayalım.
Daha sonra nişasta, pudra şekeri, kırılmış fındık, ve damla sakızlı vanilyayı içerisine ilave ederek karıştırmaya devam edelim.
Kabartma tozu ve unumuzu yavaş yavaş hazırladığımı karışımın içerisine ekleyerek yumuşak bir kıvamlı hamur haline gelene kadar karıştıralım.
Hamurumuzun kıvamı istediğimiz gibi olduğunda, hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak yuvarlama işlemi yapalım.
Pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsimizin içerisine hazırladığımız kurabiyeleri güzelce yerleştirelim.
Önceden ısıtmış olduğumuz 160 derece fırına yerleştirerek 12 dakika boyunca pişirelim.
Fırından aldıktan sonra soğuyan kurabiyelerimizin üstüne pudra şekerini serpelim.
Alaçatı kurabiyeniz hazır. Dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN