Çocukların beslenme çantasına pratik tarifler! Öğretmenler bile tarifini soracak: Çocuklar bunlara bayılıyor

Çocukların beslenme çantasına pratik tarifler! Öğretmenler bile tarifini soracak: Çocuklar bunlara bayılıyor

Sizde her gün çocuklarınızın beslenme saatleri için telaşa mı düşüyorsunuz? Cevabınız evet ise sizi hemen haberimize alalım. Bugün haberimizde çocuklarınızın beslenme çantası için pratik tarifler hazırladık. Üstelik çocuklar bu tariflere bayılıyor...

Çocukların sağlıklı bir şekilde büyüyüp gelişebilmeleri için dengeli bir beslenmeye ihtiyaçları vardır. Okul çağındaki çocuklar için ise bu beslenme alışkanlıkları oldukça önemlidir. Okula giden çocuklar için, enerji ve besin maddeleri açısından zengin, lezzetli ve pratik tarifler sunarak, onların sağlıklı bir şekilde büyümelerine yardımcı olabiliriz. İşte okula giden çocuklar için beslenmelerine konulabilecek bazı tarifler:

PAMUK POĞAÇA

MALZEMELER

2 yumurta akı

1 su bardağı ılık süt

1 su bardağı sıvı yağ

1 su bardağı ılık su

1 paket instant maya

4 yemek kaşığı şeker

5,5-6 su bardağı un

1 yemek kaşığı tuz

Arası İçin;

Kaşar peyniri

Üzeri İçin;

Yumurta sarısı

2-3 yemek kaşığı Sıvı yağ

YAPILIŞI

Yemelere doyamayacağınız efsane lezzet pamuk poğaça tarifimiz için öncelikle hamur yoğurma kabımızı alalım. İçine yumurta aklarını alalım. Daha sonra üzerine süt, sıvı yağ, ılık su, maya ve şekeri alalım ve karıştıralım. Unumuzu yavaş yavaş kontrollü bir şekilde karıştırma kabımıza ekleyelim. Üzerine tuzu da ekledikten sonra spatula yardımı ile karıştıralım. Hamurumuz katılaştıktan sonra tezgaha alalım ve elimizle yoğurmaya başlayalım. Güzelce kıvam alan hamurumuzu tekrar yoğurma kabına alarak üzerini streçleyelim ve temiz bir örtü ile sararak yaklaşık 1,5 saat kadar mayalanmaya bırakalım. Mayası gelen hamurumuzun üzerini açalım ve un serptiğimiz tezgaha alalım. Hamurumuzun havasının çıkması için 1-2 kere daha yoğuralım. Yoğurduktan sonra hamurumuzu kesme aşamasına geçelim. Hamurumuzu 20 eşit parçaya ayıralım ve elimizle beze haline getirelim. Bezenin birini alarak elimizle hafifçe genişletelim, içerisine iç harcından yerleştirerek hamurun uç kısımlarını birleştirerek elimizle yuvarlayalım.

1526539.jpg

BU POĞAÇANIN TADINA DOYUM OLMUYOR

Tüm bezelerimiz bitene kadar bu işleme devam edelim ve hazır hale getirdiğimiz poğaçalarımızı pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisine dizelim. Tekrar tepsi mayası için poğaçalarımızı bekletelim. 50°C çalıştırdığımız fırında 15-20 dakika kadar mayalanmaya bırakalım. Dilerseniz üzerini temiz bir bez ile örterek de 45 dakika kadar bekletebilirsiniz. Ayırdığımız yumurta sarılarının içerisine sıvı yağ ekleyelim ve karıştıralım. Tepsi mayası gelen poğaçaların üzerine yumurta sarısını sürelim. Son olarak çörek otu ve susam serperek alt üst ayarda çalıştırdığımız 185°C fırında yaklaşık 20 dakika kadar kontrollü bir şekilde pişmeye bırakalım. Pişen poğaçalarımızı fırından çıkartarak ilk sıcağı çıktıktan sonra servis edelim.

TON BALIKLI MAYONEZLİ SANDVİÇ

MALZEMELER

1 kutu ton balığı (160 g)

1 küçük kutu konserve mısır

2-3 adet kornişon turşu

2-3 yemek kaşığı mayonez

Yarım kuru soğan

Sandviç ekmeği veya tost ekmeği

Tercihe bağlı marul, domates

ton-balikli-sandvic-892a7027-e105-4a1f-ab55-e6b2e9a1c760.webp

YAPILIŞI

Önce bir kaseye yağını süzdüğümüz ton balıklarımızı alalım. Suyu süzülmüş mısırları ilave edelim. Kornişon turşuları ve soğanı da ince doğrayıp ekleyelim. Mayonezi de ilave edip güzelce karıştıralım. Hazırladığımız salatayı üçgen dilimlediğimiz tost ekmeklerinin arasına isteğe bağlı yeşillikler veya domates eşliğinde yerleştirip afiyetle servis yiyebiliriz.

MALZEMELER

2 adet yumurta

2 yemek kaşığı şeker

1 su bardağı süt

1,5 su bardağı un

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

Pişirme aşamasında tavaya sürmek için;

Sıvı yağ

Tercihe göre;

Kivi, muz, çilek, reçel, bal, krem çikolata

maxresdefault.jpg

YAPILIŞI

Pankek yapmak için öncelikle karıştırma kabına yumurtaları ve şekeri alarak güzelce çırpalım. Ardından üzerine süt, un, kabartma tozu, vanilya ilave ederek çırpma teli yada mikserle çırpalım. Yapışmaz tavanın dibini çok az sıvıyağ ile yağlayalım. Isınan ama kızgınlaşmayan tavamıza sadece 1 yemek kaşığı pankek harcından dökelim. Üzeri göz göz olmaya başlayan pankeklerimizi spatula yardımı ile ters çevirelim. Diğer yüzünü de pişirelim. Her iki tarafı da pişen pankeklerimizi büyük servis tabağına alalım.

CEPLİ POĞAÇA

MALZEMELER

1,5 su bardağı ılık su

1 su bardağı ılık süt

1,5 yemek kaşığı şeker

1 tatlı kaşığı tuz

1 paket instant maya

Yarım su bardağı sıvı yağ

Aldığı kadar un

Arası için;

Sıvı yağ

Üzeri için;

1 adet yumurta sarısı

Susam, çörek otu

cepli-pogaca-onecikan.jpg

YAPILIŞI

Un hariç bütün malzemeleri yoğurma kabına alıp karıştırın. Unu azar azar ilave ederek yumuşak bir hamur elde edin. Mayalanması için en az 1 saat bekletin. Mayalanan hamurdan limon büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. Bezeyi ister merdane ile ister elinizle pasta tabağı büyüklüğünden biraz küçük açıp üzerini sıvı yağ ile yağlayın ve ikiye katlayın “D” şeklinde olacak. İkiye katladığınız bezenin üzerine de sıvı yağ sürüp tekrar katlayın. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin. 15 dk. tepside mayalandırın. Üzerine yumurta sarısı sürüp susam ve çörek otu serpip önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35-40 dk pişirin. Sandviçler soğuyunca aralarına peynir, domates ve marul koyup servis edin.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN