Çöp Şiş Yapamayanlar Bile Bu Tarifle Yapacak! Evde Tavuk Çöp Şiş Tarifiyle Ziyafet Verin

Çöp Şiş Yapamayanlar Bile Bu Tarifle Yapacak! Evde Tavuk Çöp Şiş Tarifiyle Ziyafet Verin

Çöp şiş severlere müjde. Canınızın istediği her an yapabileceğiniz, içi sulu sulu çöp şişte tavuk tarifiyle ailenizden ve konuklarınızdan tam not alacaksınız. Bu tarifle meşhur çöp şiş ustalarına taş çıkaracak, konuklarınızı da mest edeceksiniz...

Günümüzde kırmızı ete gelen zamlarla birlikte gözlerin tavuk etine çevrilmesiyle birlikte, tavuk severler tavuk tarifleri arayışına girdiler. Hal böyle olunca bizde sizlerle yapımı ve pratikliğiyle sizlere zaman kazandıracak çöp şişte tavuk tarifimizi paylaştık. Davet yemeklerinizin vazgeçilmezi olan çöp şişte tavuk tarifi gerek lezzetiyle gerek şık görünümüyle beğenileri kazanacak. Tavuğun eşsiz sosuyla, çeri domates ve biberin buluşması çöp şiş severler için istenilen ve özlenen zamanlarda pratikliğiyle yapılabilecek lezzetler arasında baş sırada. Ülkemizde en fazla yenen et türlerinden biri olan tavuk etini çöp şiş kullanıp, bu tarifle yapıldığında aynı restaurantlarda yediğimiz lezzeti yakalamamız mümkün. Sevdikleriniz sizden tarifini özenle isteyecekler. Hazır olun...

MALZEMELER

1 kg tavuk kuşbaşı
3 diş sarımsak
2 yemek kaşığı yoğurt suyu
Pulbiber
Kırmızı toz biber
Kekik
Karabiber
Tuz
1 tatlı kaşığı salça
Çeri domates
Çarliston biber
Çöp şiş

YAPILIŞI

Kuşbaşı doğranmış tavuklarımızı önce güzelce yıkayalım ki mikroplarından arınsın. Yıkadığımız tavuğu süzgece koyup süzülmesini bekleyelim. Süzülen tavuklarımızı karıştırma kabına alıp, üzerine yoğurdun suyunu ekleyelim. Yoğurdun suyu tavuğun yumuşak olmasını sağlayacak. Salçayı ekleyelim. Salçanın erimesini sağlayalım ve havanda ezdiğimiz sarımsağı ekleyelim. Daha sonra sırasıyla pulbiberi, kırmızı toz biberi, kekiği, karabiberi ve en son tuzunu ekleyip karıştıralım.

yatt.jpg

TAVUĞUN SOSUNA BÜYÜLENMEYE HAZIR OLUN!

Kabımızın ağzını streç filmle kapatıp 2 saat buzdolabında dinlendiriyoruz. Bu işlem tavuğun sosunu iyice içine almasını sağlayacak. Dinlenmiş tavuk daha lezzetli olacak. Çöp şişe tavukları, çeri domatesi ve biberi sırayla diziyoruz. Fırın tepsimize dizip önceden ısıtılmış 200 derecede 50 dakika pişiriyoruz.

AFİYET OLSUN...

ÇÖP ŞİŞTE TAVUĞUN YANINA NE GİDER?

Arpa şehriye pilavı, Pesto soslu makarna, Mantarlı kremalı spagetti, Nohutlu pirinç pilavı

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN