Dağılmama sırrı bulundu! İşte eşinizin tabağın dibini sıyırmadan bırakmayacağı fellah köfte tarifi

Dağılmama sırrı bulundu! İşte eşinizin tabağın dibini sıyırmadan bırakmayacağı fellah köfte tarifi

Türk mutfağının eşsiz lezzetlerinden fellah köfte birçok kişinin severek tükettiği yemekler arasında yer alıyor. Peki, fellah köfte yaparken nelere dikkat etmek gerekiyor? Dağılmayan fellah köftenin püf noktaları nelerdir? İşte, eşinizin tabağın dibini sıyırmadan bırakmayacağı fellah köfte tarifi...

Türk mutfağının geçmişi yüzyıllar öncesine dayanan lezzetlerinden fellah köftenin ünü yurt dışına kadar açılmıştır. Erzurum, Van ve Antep yörelerine ait olan bu lezzeti yapmak için ise dikkat edilmesi gereken bazı püf noktalar gerekiyor. İşte, dağılmadan kolaylıkla yapabileceğiniz eşsiz fellah köfte tarifi...

GEREKLİ MALZEMELER

- 2 su bardağı köftelik bulgur

- 2 su bardağı sıcak su

- 1 su bardağı irmik

- 3 yemek kaşığı un

- 1 yemek kaşığı domates salçası

- 1 yemek kaşığı biber salçası

- 1 tatlı kaşığı tuz

- Yarım su bardağı sıcak su

- 1 adet yumurta

- 1 tatlı kaşığı kimyon

HAŞLANMASI İÇİN

- Su

- 1 çay kaşığı limon tuzu

- 1 çay kaşığı tuz

SOSU İÇİN

- 1,5 çay bardağı zeytinyağı

- 5-6 diş sarımsak

- 2 yemek kaşığı biber salçası

- 4 adet domates rendesi

- Tuz

- Maydanoz

ct-h-13-ic.jpg

DAĞILMAYAN FELLAH KÖFTE YAPIMI

Köfte harcınızı hazırlamak için uygun bir kaba bulguru alarak üzerine sıcak su ekleyin ve üzerini sıkıca streç film ile kapatın. 10 dakika bekledikten sonra şişen bulgurların üzerini açarak tahta kaşıkla karıştırın.

Üzerine irmik, un, domates salçası, biber salçası ve tuzu koyarak hamurunuzu yoğurun. Yoğurma işlemini yaparken üzerine ara ara sıcak su ekleyerek bir süre daha yoğurun.

Malzemelerinizin iyice karıştığından ve hamurun soğuduğundan emin olunca üzerine yumurtayı kırın. Kimyonu da ekleyerek hamuru son bir defa daha yoğurun.

Köfteleri şekillendirmek için yanınıza kaseyle su alın ve parmak uçlarınızı suyla ıslatarak harcınızdan küçük parçalar kopartıp top şeklini verin. Serçe parmağınızla hamurunuzun üzerine bastırın ve unladığınız tepsinize yerleştirin. Harcınız bitene kadar bu işleme devam edin.

Köfteleri haşlamak için tencerede kaynattığınız suya limon tuzu ve tuzu ekleyin. Sonrasında köftelerinizi tencereye alarak ara sıra karıştırarak 5 dakika pişirin. Haşlanan köftelerinizi kevgirle servis tabağına alın.

Domates sosunu yapmak için tavaya zeytinyağı ve ince kıyılmış sarımsakları koyarak, kokusu çıkana kadar kavurun. Üzerine salçayı da koyarak kavurmaya devam edin. Son olarak rendelediğiniz domatesleri de ekleyerek kavurmaya devam edin. Sosunuz hazır olduğunda tuz ve ince ince kıydığınız maydanozları da ilave ederek karıştırdıktan sonra ocağı kapatın.

Hazırladığınız fellah köfteleri sosun içerisine koyarak sosu içine çekene kadar iyice karıştırın. Bol soslu fellah köfteniz artık hazır. Afiyet olsun...

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN