Elmalı Kurabiye Hiç Bu Kadar Lezzetli Olmamıştı! İşte En Lezzetli ve Ekonomik Elmalı Kurabiye Tarifi

Elmalı Kurabiye Hiç Bu Kadar Lezzetli Olmamıştı! İşte En Lezzetli ve Ekonomik Elmalı Kurabiye Tarifi

Çayın yanına en çok yakışan tatlı kurabiyerleden birisi olan elmalı kurabiyenin lezzetti her zaman tartışmaya kapalıdır. Tatlı kurabiyelerin listesinde ilk sırayı kapmayı başaran, elmalı kurabiye denince lezzetiyle akla ilk gelenlerden oluyor. Peki pratik ve hızlı bir şekilde elmalı kurabiye nasıl yaparsınız? Elmalı kurabiye hazırlarken püf noktaları neler? Gibi sorularınızı cevaplıyoruz.

Küçükten büyüğe herkesin severek yediği kurabiye çeşitlerinden birisi olan elmalı kurabiye, hamurunun içindeki harcı ile birleşimi ortaya lezzetli sonuçlar çıkarıyor. Hazırlanışıda bir o kadar kolay kolay ve hızlı olan elmalı kurabiyenin püf noktaları ve ince aytınlarını öğrenmek istiyorsanız, doğru haberimize geldiniz.

Uzaktan bakınca elmalı kurabiyenin yapılışı sizlere zor gelebilir. Fakat yapılışı zahmetli görünsede sandığınız kadar zor değil. Aksine oldukça basit hazırlanışıyla aileniz ve sevdikleriniz elmalı kurabiye tarifinize bayılacak. Günlük atıştırmalık, davet soflalarınıza, Misafirlerinize ikram etmek gibi bir çok alanda hazırlayabileceğiniz elmalı kurabiyenin nasıl yapıldığını biliyor musunuz? İşte sizlere ince ayrınlarıyla elmalı kurabiye tarifi.


ELMALI KURABİYE MALZEMELERİ

İç Harcı İçin:

Yarım su bardağı ceviz
3 adet elma
1 küçük çay bardağı şeker
1 tatlı kaşığı tarçın

Hamuru için:

250g oda ısısında tereyağı
1 yemek kaşığı yoğurt
1 kahve fincanı pudra şekeri
Limon Kabuğu rendesi
1 çay kaşığı kabartma tozu
3 su bardağı un

Üzeri için:

Pudra şekeri

ELMALI KURABİYENİN HAZIRLANIŞI

İlk olarak elmalı kurabiyenin iç harcı için 3 adet kırmızı elmayı kabuğunu soyup rendenin iri tarafıyla rendelikten sonra tavanın içine aktaralım.

Sonra üzerine 1 çay bardağı toz şekeri ve 1 tatlı kaşığı tarçını ilave edelim. Orta ateşte olacak şekilde ara ara karıştırarak suyunu çekinceye kadar pişirelim.

kurabiye-haber.jpg

Daha sonra pişirdiğimiz elmalı harcı her hangi bir kabın içerisine alalım ve soğumaya bırakalım.

Elmalı kurabiyemizin hamurunu hazırlamak için bir yoğurma kabına oda sıcaklığındaki 250 gram tereyağını, 1 yemek kaşığı yoğurdu, isteğe bağlı limon kabuğunun rendelenmiş halini, 1 kahve fincanı pudra şekeri ve 1 çay kaşığı kabartma tozunu ilave edelim. Ardından malzemeleri elimizle güzelce karıştırıyoruz.

Hazırladığımız 3 su bardağı unu yavaş yavaş ilave ederek hamuru yoğurmaya başlıyoruz. Elimize yapışmayan bir kıvama geldiği zaman hazı duruma gelmiş demektir.

Bu esnade soğumaya bıraktığımız iç harcımızın içerisine yarım su bardağı cevizi ekleyip karıştıralım. Cevize alternatif olarak fındıkta kullanabilirsiniz.

kurabiye-haber2.jpg

Kurabiye hamurunu tezgahın üzerine alarak 5 eşit parçaya bölelim. Her parçayı elimizle ile toparlayarak avucumuzun içerisinde yuvarlayalım. Sonra şekillendirme aşamasına geçelim.

Bezelerden birisini unlanmış tezgaha alalım ve üzerine biraz un serptikten sonra elimizle hafif olacak şekilde bastıralım. Arından merdane yardımıyla açmaya başlayalım. Hamuru tatlı tabağı büyüklüğünde yarım santimetre kalınlığında olacak şekilde açma işlemini gerçekleştirelim.

Açtığımız hamurları pizza şeklinde 4 eşit parçaya bölelim ve her bir parçayıda ikiye bölüyoruz. Toplamda 8 adet üçgen şeklinde parçalar hazırlayalım.

Soğumuş olan elmalı harcımızdan 1 tatlı kaşığı civarında alarak dilimlerin geniş kısımlarına yerleştirelim. Daha sonra hamurumuzun geniş kısmından başlayarak sigara böreği sarıyormuş gibi rulo şeklinde sarıyoruz.

kruabiye-haber3.jpg

Diğer hamurlar içinde aynı işlemi gerçekleştirdikten sonra hazırladığımız kurabiyeleri pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisinin içerisine yerleştirelim ve önceden ısıtmış olduğumu 170 derecelik fırına yaklaşık 20 dakika pişirmeye bırakıyoruz.

Fırından çıkardığımı elmalı kurabiyelerin üzerine pudra şekerini serpelim ve dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN