Eltiniz kıskançlıktan evine koşacak! İşte Bursa'nın meşhur tahinli pide tarifi

Eltiniz kıskançlıktan evine koşacak! İşte Bursa'nın meşhur tahinli pide tarifi

100 yılı aşkın bir süredir Bursa'nın meşhur lezzetlerinden biri olan tahinli pide tarifi ile karşınızdayız. Yedikçe yedirten bu özel lezzete hayran olmamak elde değil. İşte Bursa' nın meşhur tahinli pidesinin ayrıntılı tarifi...

Bursa’ya has lezzetler arasında yer alan tahinli pideyi hiç yeme fırsatınız oldu mu? 100 yılı aşkın süredir Bursa’nın sembol yiyeceklerinden olan tahinli pide, sabah ve öğlenler yenen lezzetli ve tatlı bir atıştırmalıktır. Öyle ki ister Bursa' nın yerlisi olun isterseniz turist olun bu tadı tatmayan yoktur. Tahinli pide dükkanlarının önünde sürekli uzun bir kuyruk vardır. Sizde bu eşsiz lezzeti evinizde denemek isterseniz işte ayrıntılı tarifimiz...

MALZEMELER

Hamuru için:

3 su bardağı un

1 tatlı kaşığı instant maya

2 çay bardağı ılık süt

Yarım su bardağı sıvı yağ

1. 5 yemek kaşığı şeker

1 adet yumurta (sarısı üzerine)

1 çay kaşığı tuz

Tahinli karışım için:

2 çay bardağı bardağı tahin

1. 5 çay bardağı şeker

1. 5 çay bardağı su

Üzeri için:

Toz şeker

Yumurta sarısı

YAPILIŞI

Dillere destan Bursa' nın tahinli pidesini yapabilmek için öncelikle hamur yoğurma kabımızı alalım. İçine unumuzu koyalım ve unun tam ortasına bir havuz açalım. Bu oluşturduğumuz havuzun içine instant mayayı, ılık sütü, sıvıyağı, şekeri, yumurta akını, tuzu ekleyerek yumuşak ve kıvamlı bir hamur elde edelim. Tahinli pide hamurunu yoğururken uzun yoğurmaya özen gösterin. Ne kadar uzun yoğurulursa o kadar lezzetli olur. Tahinli pide hamurumuzun mayalanması için hamur yoğurma kabımızın ağzını strec filmle kapatıp, 1 saat sıcak bir ortamda mayalanmaya bırakalım. Hamurumuz mayalanırken bizde tahinli pidemizin üzerine koyacağımız karışımı hazırlayalım. Bunun için uygun bir kapta tahin, toz şeker ve suyu alalım ve şeker eriyene kadar iyice karıştıralım. Ara ara karıştırarak şekerin eridiğinden emin olalım. İyice mayalanan hamurun havasının çıkması için tekrar kısaca yoğurulur ve eşit 10 bezeye ayıralım. Şimdi de her bir bezeyi tezgahın üzerine alalım ve parmaklarımızı kullanarak yuvarlak şekilde açalım.

basliksiz-4.jpg

BU LEZZETİ UNUTAMAYACAKSINIZ

Ardından hamurun ortasına bastırarak inceltip kenarları hafif kalın kalacak şekilde havuz şekli verelim. Ortasına hazırda bekleyen tahinli karışımdan 3-4 tatlı kaşığı koyulur ve kaşığın arkasıyla tahinli karışım yayılır. Bezeler bitene kadar bu işlemler tekrarlanır. Tahinli pidelerimizi yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine alalım. Her pidenin üzerine 1-2 tutam toz şeker serpelim ve kenarlarına ayırdığımız yumurta sarısını sürelim. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında tahinli pidelerin kenarları kızarıncaya kadar pişirelim. Fırında pişen mis gibi kokan tahinli pidelerin üzeri temiz bir bezle kapatılır ve arzu ya göre sıcak veya soğuk servise sunulur.

AFİYET OLSUN...

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN