Evde meşhur Sarıyer böreği yapmak o kadar kolay ki... Bu tarif sayesinde kahvaltı sofranız şenlenecek!

Evde meşhur Sarıyer böreği yapmak o kadar kolay ki... Bu tarif sayesinde kahvaltı sofranız şenlenecek!

Dünyaya ünü yayılmış çıtır çıtır lezzetiyle daha önce Sarıyer böreğini denemediyseniz çok şey kaçırmış olabilirsiniz. Bugün sizlere meşhur Sarıyer böreğinin kolay ve pratik bir şekilde nasıl evinizde yapabileceğinizi açıklıyoruz...

Geçmişten günümüze gelen lezzet Sarıyer böreğini herkes severek bayıla bayıla tüketiyor. Marmara' nın incisi güzel İstanbul' un yeşil ilçesi Sarıyer' le bütünleşmiş meşhur Sarıyer böreği çıtır çıtır dokusuyla, isteğe bağlı kıymalısı, patateslisi, peynirlisi, ıspanaklısı seçenekleri ile börek severlerin en çok tercih ettiği börek çeşitlerinden biridir. Sabah akşam demeden günün her saatinde yanında sıcacık çayınızla beraber severek tüketebileceğiniz bu lezzeti evinizde de pratik bir şekilde kolayca yapabileceksiniz. Sarıyer böreği ilk olarak Osmanlı Devleti’nin kıtlık döneminde gayrimüslim bir vatandaş tarafından 1895’te halka sunulan, sade ve üstüne pudra şekeri dökülerek yapılmıştır. Yıllardır değişmeyen bir lezzet olan Sarıyer böreğinin bol fıstıklı, kuş üzümlü, kıymalısı en makbulü. Bizde bugün sizlere Sarıyer böreğinin kıymalı olanının tarifini vereceğiz. İşte pratik Sarıyer böreğinin tarifi şöyle;

MALZEMELER

Hazır baklava yufkası

Arasına sürmek için:

70 g eritilmiş tereyağı

1 çay bardağı sıvı yağ

1 su bardağı süt

1 su bardağı maden suyu

2 adet yumurta

1 tatlı kaşığı tuz

İç malzemesi için:

Yarım kilo kıyma

4 adet soğan

2 yemek kaşığı fıstık

2 yemek kaşığı kuş üzümü

Tuz

Karabiber

YAPILIŞI

İlk olarak böreğimizin iç malzememizi hazırlıyoruz. Yapışmaz tavada küp küp doğradığımız soğanları kavuralım. Soğanlar pembeleşince üzerine fıstık ve kuş üzümü ilave edelim. Ardından kıyma koyalım ve kavuralım. Kavrulan kıymanın üzerine en son tuzu ve karabiberi ekleyelim. Böreğin aralarına sürmek için sosumuzu hazırlayalım. Küçük bir tavada tereyağını eritelim. Karıştırma kabına eritilmiş tereyağı, sıvı yağ, süt, soda, yumurta ve tuzu alıp karıştıralım. Baklava yufkaları havayla temas ettiğinde çok çabuk kurur. Bu yüzden baklava yufkalarımızı tek tek paketten çıkaralım. Paketinde havayla temas etmemesi için üzerini bir örtüyle yada poşetle kapatalım.

sariyer-boregi-onecikan-yeni.jpg

BU LEZZET HİÇ BİTMESİN İSTEYECEKSİNİZ

Baklava yufkasından bir adet çıkaralım. İlk katı tezgaha alıp fırça ile hazırladığımız sostan sürüyoruz. Ardından ikinci yufkayı çıkarıp üzerine sostan sürelim. Bu işlemi tam 5 kat yufka olacak şekilde devam ettirelim. Son katta kıymamızı uç kısma koyup rulo yaparak katlayalım ve borcama yada fırın tepsisine uzunlamasına dizelim. Kalan sosumuzu da tüm yufkaların üzerine bolca sürüyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecede fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. Pişen böreklerimizi dilimleyip servis tabağına alalım.

AFİYET OLSUN...

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN