Fırında yoğurtlu lahana bifteği tarifi: Sarmasının pabucunu bile dama atacak: Çıtır tadıyla lahana sevmeyenler bile bayılıyor

Fırında yoğurtlu lahana bifteği tarifi: Sarmasının pabucunu bile dama atacak: Çıtır tadıyla lahana sevmeyenler bile bayılıyor

Hiç lahana bifteği denediniz mi? Fırında kızaran lahana bifteğini yoğurtla buluşturduğunuzda ortaya çıkan enfes tadın bağımlısı olacaksınız! Sarmasının pabucunu bile dama atacak. Çıtır çıtır tadıyla lahana sevmeyenler bile bayılıyor! İşte fırında yoğurtlu lahana bifteği tarifi...

Evde kolayca hazırlayabileceğiniz hem lezzetli hem sağlıklı bir seçenek arıyorsanız bu tarif tam size göre! Lahana sevmeyene bile bu tarifle lahanayı sevdirebilirsiniz. Profesyonel bir şef dokunuşuna gerek olmadan hazırlayabileceğiniz bu tarif, aynı zamanda sağlıklı beslenme isteyenler için ideal bir seçenek.

MALZEMELER

1 adet küçük boy lahana

6 yemek kaşığı zeytinyağı

1 çay kaşığı kırmızı pul biber

1 çay kaşığı sarımsak tozu

1 çay kaşığı karabiber

1 çay kaşığı kimyon

1 tatlı kaşığı tuz

Üzeri İçin:

5 yemek kaşığı yoğurt

3 yemek kaşığı tahin

1 diş sarımsak

1 tutam maydanoz

Tuz

Karabiber

YAPILIŞI:

resim-2024-02-03-135117091.png

  • Lahanayı keskin bir bıçakla yaklaşık 2 parmak kalınlığında dilimleyin ve yağlı kağıt serili bir fırın tepsisine yerleştirin. Dilimler arasında dağılan kısımları düzeltmek için gerekirse elinizle düzenleyin.
  • Sos için zeytinyağı, kırmızı pul biber, sarımsak tozu, karabiber, kimyon ve tuzu bir kasede karıştırın.
  • Hazırladığınız sosu, lahana dilimlerinin her iki tarafına da fırça yardımıyla sürün.
  • Önceden ısıtılmış 190 derece fırında lahanalar yumuşayıp üzerleri hafifçe kızarana kadar yaklaşık 25 dakika pişirin.
  • Lahana bifteği piştikten sonra servis tabağına alın.
  • Üzeri için yoğurdu, tahini, ezilmiş sarımsağı, ince doğranmış maydanozu, tuzu ve karabiberi bir kasede çırpıcı ile karıştırın.
  • Hazırladığınız yoğurtlu tahin sosunu lahana bifteğinin üzerine dökün ve servis edin.
  • İşte, sağlıklı ve lezzetli fırında lahana bifteği tarifiniz hazır! Dilerseniz bu tarife eklemeler yaparak kendi damak zevkinize uygun hale getirebilirsiniz. Afiyet olsun!

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN