Fırında zeytinyağlı foccacia ekmek tarifi! Kim yese nereden aldın söyle diyor... Deneyen market ekmeklerine el sürmeyecek

Fırında zeytinyağlı foccacia ekmek tarifi! Kim yese nereden aldın söyle diyor... Deneyen market ekmeklerine el sürmeyecek

Ev yapımı zeytinyağlı foccacia, misafirlerinizi etkilemek veya sadece kendinize küçük bir ödül vermek için mükemmel bir seçenek. Bu basit tarif, sizi ev mutfağında bir şef gibi hissettirecek ve lezzetli bir sanat eseri ortaya çıkarmanıza yardımcı olacaktır. Üstelik deneyen market ekmeklerine el sürmeyecek

Evde yapılan nefis tariflerle mutfaklarımıza gelen sıcak fırın kokuları, özel anlarımızı daha da özel kılıyor. Bugün sizlere, İtalya'nın en sevilen ekmeklerinden biri olan focaccianın evde nasıl yapılacağını anlatacağız. Bu basit tarifle, İtalyan mutfağının sıcaklığını ve lezzetini sofralarınıza taşıyabilirsiniz.

MALZEMELER

4 su bardağı un

1,5 su bardağı ılık su (300 ml)

Yarım su bardağı zeytinyağı (100 ml)

1 yemek kaşığı toz şeker

1 tatlı kaşığı tuz

1 paket instant maya

Üzeri için;

Taze soğan

Biberiye

Kırmızı soğan

Kapya biber

Siyah zeytin

Mavi haşhaş

focaccia.jpg

YAPILIŞI

  • Focaccia tarifi için öncelikle yoğurma kabına un, maya, tuz, toz şeker, ılık su ve zeytinyağını alarak makineyi hamur toparlanıncaya kadar çalıştıralım. Dilerseniz hamuru elinizde yoğurarak da hazırlayabilirsiniz.
  • Hamur toparlandıktan sonra kapağını kapatalım ve temiz bir örtü ile örterek 1 saat kadar mayalanmaya bırakalım.
  • Sürenin sonunda hamurun üzerini açalım ve spatula ile şöyle bir toparlayalım.
  • Toparlanan hamuru zeytinyağı ile yağladığımız 24 x 32 cm boyutlarındaki fırın kabına alalım. Fırın kabını kaplayacak şekilde elimizle bastırarak açalım. 15 dakika kadar tepsi mayası için bekletelim.
  • Sürenin sonunda hamurun üzerine tekrar zeytinyağı dökelim. Parmak uçlarımızla bastırarak hamuru şekillendirelim.
  • Daha sonra hamurun üzerini taze soğan, biberiye, kırmızı soğan, kapya biber, zeytin ve mavi haşhaş ile dilediğimiz şekilde süsleyelim.
  • Hazır olan focaccia ekmeğimizi önceden ısıtılmış 180 °C fırında, alt üst fansız ayarda yaklaşık 25 dakika pişmeye bırakalım.
  • Sürenin sonunda pişen yumuşacık İtalyan ekmeğimiz focaccia servise hazır.

Afiyet olsun!

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN