Görümceyi Bile Dize Getiren Tatlı Tarifi! Bu Tarif Şerbetli Tatlı Sayesinde Görümceniz Dizlerinize Kapanacak

Görümceyi Bile Dize Getiren Tatlı Tarifi! Bu Tarif Şerbetli Tatlı Sayesinde Görümceniz Dizlerinize Kapanacak

Eğer sizde şerbetli tatlıya bayılıyorsanız, o zaman yiyenlerin bir daha yemek istediği şerbetli tatlılar arasında en meşhuru olan şöbiyet tatlısının nasıl yapıldığını öğrenmek istermisiniz? Lezzetiyle görümcenizi fazlasıyla kıskandıracak ailenizin ve sevdiklerinizin damaklarını çatlacak şöbiyet tatlısının tarifini öğrenmek istiyorsanız doğru haberimize geldiniz.

Baklavayada oldukça benzemesiyle bilinen şöbiyet tatlısını evinizde hazırlamak aslında çok kolay. Şerbetli tatlı severlerin gözdesi olan şöbiyet, antep fıstıklı iç harcı ve çıtır çıtır şekli sayesinde yiyenleri mest etmeyi başarıyor. Yemekten sonra tatlı ihtiyacınızı fazlasıyla karşılayacak olan şöbiyet tatlısı hazır yufka ile kolay ve hızlı şekilde hazırlayabileceğiniz en pratik tatlılardan birisi.

Özellikle ramazan ayının yaklaşmasıyla beraber akşam yemeğinin yanında hangi tatlıyı yapabilirim diye araştırmaktan sizi kurtarcak tatlı tarifi ile karşınızdayız. Peki şöbiyet tatlısı kolayca nasıl yapılır? Şöbiyet tatlısının püf noktaları neler? Gibi sorularınızın cevaplarını ince ayrıntılarıyla cevaplıyoruz.


ŞÖBİYET TATLISI TARİFİ MALZEMELERİ

20 Adet Baklavalık Yufka
50 Gram 1 avuç kadar antep fıstığı tozu
200 Gram Tereyağı

İç Muhallebisi:

2,5 Su bardağı Süt
3 Yemek kaşığı irmik

Şurubu için:

2 Bardak su
2 Bardak şeker
2-3 Damla limon suyu

ŞÖBİYET TATLISI HAZIRLANIŞI

Öncelikle şöbiyet tatlımızın şerbeti için tenceremize toz şeker ve suyu ekleyerek kaynatmaya başlayalım.
Kaynayan şerbetimizi ocaktan alarak içerisine limon suyu damlattıktan sonra karıştıralım ve soğumaya bırakalım.
Tatlımızın muhalllebisi için tencereye süt ve irmiği ekleyerek koyulaşıncaya dek pişirmeye devam edelim. Ardından soğumaya bırakıyoruz.

haber-ici-001.jpghaber-ici-001.jpg
Baklavalık yufkalarımızın aralarına eritilmiş yağı sürerek üst üste yerleştirme işlemi gerçekleştirelim ve yufkaları kare olacak şekilde keselim.
Sonra hazırlamış olduğumuz muhallebiden biraz alarak ortasına bırakalım ve üzerine 1 çay kaşığı antep fıstığını ilave edelim ve kareleri üçgen olacak şekilde kapatalım.
Fırın kabına şöbiyet tatlılarımız uç tarafları diğerinin altında kalacak şekilde yerleştirdikten sonra kalan tereyağımızı süzerek tatlılarımızın üzerine sürelim.

haber-ici2-001.jpg
Şöbiyet tatlılarımızı önceden ısıtmış olduğumuz 180 derece fırınımıza atarak 45 dakika boyunca pişirelim.
Son olarak tatlılarımızı fırından aldıktan sonra 5 dakika sonra soğuk şerbeti üzerine ilave edelim.
Şerbetini iyice çeken şöbiyet tatlılarımız artık hazır. Dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN