Herkes bu kurabiyenin peşinde! Çayın yanında harika gidiyor! İşte günlerce bayatlamayan tuzlu kurabiye tarifi

Herkes bu kurabiyenin peşinde! Çayın yanında harika gidiyor! İşte günlerce bayatlamayan tuzlu kurabiye tarifi

Çay saatlerinize eşlik edecek süper bir tarifimiz var. Yemelere doyamayacağınız günlerce bayatlamayan tuzlu kurabiye tarifi ile karşınızdayız. Bu lezzet favori tarifiniz olacak. İşte bayatlamayan tuzlu kurabiye tarifi...

Günün her saatinde çayınızın yanına gidecek şöyle kıyır kıyır ağızda dağılacak üstelik tuzlu bir kurabiye tarifi arıyorsanız doğru yerdesiniz. Haberimizde tarifini özenle paylaştığımız bu bayatlamayan kıyır kıyır tuzlu kurabiyenin müptelası olacaksınız. Mutfakta çok zamanınızı almadan kolay ve pratik bir şekilde yapabileceğiniz bu kurabiyeyi tadan misafirleriniz sizden tarifini alabilmek için adeta birbirleri ile yarışacaklar. Şimdi gelelim bu enfes kurabiyenin ayrıntılı tarifine;

MALZEMELER

1 paket oda sıcaklığında margarin

2 adet yumurta (sarıları üzerine)

1 çay bardağı sıvıyağ

1 yemek kaşığı toz şeker

1 tatlı kaşığı tuz

1 yemek kaşığı sirke

Aldığı kadar un

Üzeri için:

Yumurta sarısı

Çörek otu

Susam

YAPILIŞI

Damakları çatlatan ağızda dağılan efsane tuzlu kurabiye tarifimiz için öncelikle hamur yoğurma kabımızı alalım. İçine oda sıcaklığındaki margarini, sıvıyağı, yumurta aklarını, toz şekeri, tuzu, sirkeyi ekleyelim ve bu malzemeleri elimizle güzelce karıştıralım. Ardından kontrollü bir şekilde unu ekleyelim. Kulak memesi kıvamında güzel bir hamur elde edelim.

maxresdefault.jpg

BU KURABİYE AĞIZDA DAĞILIP GİDİYOR

Hamurumuzdan küçük parçalar koparıp istediğimiz şekli verelim ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine kurabiyelerimizi dizelim. Kurabiyelerin üzerine yumurta fırçası yardımı ile yumurta sarısı sürelim. Ardında susam ve çörek otu serpelim. Önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında kurabiyelerin üzeri kızarana kadar pişirelim. Pişen kurabiyelerimizi fırından alalım ve soğumaya bırakalım. Kurabiyelerinizi ağzı kapaklı saklama kabında veya kavanozda saklayabilirsiniz.

AFİYET OLSUN...

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN