İftar İçin Hünkar Beğendi Yapanı Kocası Çok Beğeniyor! Hem Kolay Hem Lezzetli Hünkar Beğendi Tarifi

İftar İçin Hünkar Beğendi Yapanı Kocası Çok Beğeniyor! Hem Kolay Hem Lezzetli Hünkar Beğendi Tarifi

Osmanlı mutfağının en lezzetli yemeklerinden birisi olan Hünkar Beğendi en iyi şekilde ve kolayca nasıl yapıldığını biliyor musunuz? Ağızda dağılan tadıyla da bir çok kişinin vazgeçemediği lezzet olan Hünkar Beğendi, ismini Sultan Abdülaziz'den almıştır. Peki Hünkar Beğendi nasıl yapılır? Püf noktaları neler? İşte detaylar...

Ev hanımlarının en çok tercih ettiği ve Osmanlı mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden birisi olan Hünkar Beğendi'nin tadın asla doyum olmuyor. Bu lezzetli yemeği yapmanın bazı püf noktaları bulunuyor. Patlıcan, süt ve tereyağı eşliğinde ortaya çıkan eşsiz lezzeti yaparken ince ayrıntılarına dikkat etmek gerekiyor.

Özellikle Ramazan ayının gelmesiyle beraber, akşama hangi yemeği yapsam diye düşünen hanımlara özel paylaşacağımız ve iftar sofralarını süsleyecek olan hünkar beğendiyi yapmak oldukça kolay. Peki Hünkar Beğendi'nin tarifi için gerekli malzemeler nelerdir? Hünkar Beğendi nasıl yapılır? İnce ayrıntılarıyla anlatıyoruz.

HÜNKAR BEĞENDİ'NİN MALZEMELERİ

2 yemek kaşığı tereyağı
1 adet soğan
500g kuşbaşı kuzu eti
1 diş sarımsak
1 adet biber
1 adet domates
Karabiber
1 tatlı kaşığı biber salçası
1,5 su bardağı sıcak su
Tuz

Beğendi için;

2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı un
4 adet köz patlıcan
Yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Tuz
Muskat
1 çay bardağı süt

HÜNKAR BEĞENDİNİN HAZIRLANIŞI

Öncelikle uygun bir tencerenin içerisine 2 yemek kaşığı tereyağını ekleyerek eritmeye başlayalım.
Erittiğimiz tereyağına 1 adet yemeklik doğranmış soğanı ilave edelim ve kavurmaya başlayalım.
Soğanların kavrulmasının ardından 500 gr kuşbaşı kuzu veya dana etimizi tencerenin içerisine aktaralım.
Suyunu çekmiş etin üzerine 1 diş sarımsak, 1 adet yeşil biber, 1 adet domates, 1 tatlı kaşığı biber salçası, tuz ve karabiber ilave ederek güzelce karıştıralım. Bu aşamada istediğiniz veya sevdiğiniz bir bahara çeşidi varsa ekleyebilirsiniz.

haber-ici-001.jpg
Daha sonra etlerimizin üzerine 1.5 su bardağı sıcak su ekleyerek tencerenin kapağını kapatalım ve yaklaşık 30 dakika boyunca pişirmeye bırakalım.

Bu esnada beğendimizi hazırlamak için uygun bir tavanın içerisine 2 yemek kaşığı tereyağını ekleyerek eritelim. Erittiğimiz tereyağının üzerine 2 yemek kaşığı unu ilave edelim. Unumuzu yakmadan güzelce kokusu çıkana kadar kavurma işlemini gerçekleştirelim.
Kavrulan unumuzun üzerine 4 adet közlenmiş ve doğranmış patlıcanı ekleyelim ve patlıcanları ezerek karıştıralım.

haber-ici2.jpg
Sonra üzerine yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri, tuz ve muskatı ilave ederek karıştırmaya devam edelim.
Kaşar peynirler eridikten sonra üzerine 1 çay bardağı süt ekleyelim ardından karıştıralım ve beğendinin sütü çekip toparlanmasını sağlayalım.
Beğendimiz hazırlanmış oldu ve etlerimizde pişmiş durumda. Servis tabağının tabanına hazırladığımız beğendiyi yerleştirelim, üzerine de yumuşak etlerimizi ekleyelim.
Son olarak üzerine doğranmış maydanoz serperek Hünkar beğendinizi dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN