İftara hazırlık yapanlar buraya! Menü bulamadım diye üzülmeyin! İşte 10. gün için iftar menüsü

İftara hazırlık yapanlar buraya! Menü bulamadım diye üzülmeyin! İşte 10. gün için iftar menüsü

Akşama ne pişirsem diye düşünenler mutlaka iftar menümüze göz atmalısınız. Birbirinden lezzetli ve doyurucu tariflerimizle iftar sofranızı starı siz olacaksınız. İşte 10. gün için iftar menüsü şöyle;

İftar sofralarında çoluk çocuk sevdiklerimizle toplanıp, beraber iftar yapmanın manevi huzuru paha biçilemez. İftar davet sofralarında menüye karar vermekte oldukça zor. Sizin için özenerek hazırladığımız iftar menülerimizden fikir alabilir, misafirlerinizden tam not alabilirsiniz. İşte 10. gün için iftar menüsü;

ÇEŞM-İ NİGAR ÇORBASI

MALZEMELER

1 su bardağı kırmızı mercimek

1 adet soğan

1 yemek kaşığı un

2 yemek kaşığı sıvıyağ

5 bardak sıcak su

Tuz

Terbiyesi için:

1 adet yumurta sarı

Yarım su bardağı süt

1 adet limonun suyu

Sosu için:

1 yemek kaşığı tereyağı

Nane

Pul biber

Toz kırmızı biber

YAPILIŞI

Çorba tenceresine sıvıyağını koyalım. Isınınca içine ince ince doğradığımız soğanları alıp kavuralım. Üzerine unu ilave edip kavurmaya devam edelim. Yıkayıp süzdürdüğümüz mercimekleri de ekleyip 1 tur kavuralım. Üzerine sıcak suyu ve tuzu ekleyip pişmeye bırakalım. İyice pişen mercimeklerimizi kontrol edip çorbamızı blenderdan geçirelim. Terbiyesini yapmaya başlayalım. Bir kasede yumurtanın sarısını, sütü ve limon suyunu alıp karıştıralım. Terbiyenin kesilmemesi için çorbanın suyundan biraz içine alalım ılıtalım. Ilıyan terbiyeyi çorbanın üzerine dökelim. Bir taşım çorbamızı kaynatalım.

cesmi-nigar-corbasi-one-cikan-yeni.webp

FARKLI ÇORBA TARİFİ ARAYIŞINDA OLANLARA

Sos tenceresine tereyağını, naneyi, pul biberi ve kırmızı toz biberi alıp kızdıralım. Sosumuzu çorbanın üzerine dökelim.

ZEYTİNYAĞLI BARBUNYA PİLAKİ

MALZEMELER

500 gr barbunya

1 adet kuru soğan

1 havuç

2 yemek kaşığı salça

3 diş sarımsak

1 tatlı kaşığı şeker

Tuz

Zeytinyağı

Bir tutam maydanoz

YAPILIŞI

Yemeğimizde tercihe bağlı taze barbunya yada kuru barbunya kullanılabilir. Eğer kuru barbunya kullanılacak ise barbunyaları sabahtan ılık su ile ıslatınız. Düdüklü tencereye zeytinyağını alalım. Isınınca üzerine küp küp doğradığımız soğanları ekleyelim. Soğanlar biraz kavrulunca üzerine sarımsakları ve küp küp doğradığımız havuçları ilave edip kavuralım. Salçayı da ekleyip 1 tur kavuralım Üzerine barbunyayı, şekeri, tuzu ve az su ekleyip pişmeye bırakalım.

barbunya-pilaki-tarifi-son.webp

ZEYTİNYAĞLI BARBUNYA PİLAKİYİ ÇOK SEVECEKSİNİZ

Yemeğimiz pişince dinlenmeye bırakalım. Servis sırasında ince kıydığımız maydanozları üzerine serpelim.

PÜRELİ TEPSİ KEBABI

MALZEMELER

Köftesi için:

500 gram orta yağlı kıyma

1 adet kuru soğan

1 adet yumurta

3 yemek kaşığı galeta unu

Tuz

Karabiber

Pul biber

Püresi için:

5 adet patates

2 su bardağı süt

2 yemek kaşığı tereyağı

1 kase rendelenmiş kaşar peyniri

Tuz

Sosu için:

2 yemek kaşığı domates salçası

1 su bardağı su

Üzerine:

Domates

Yeşil biber

YAPILIŞI

Öncelikle yemeğimize patates püresini hazırlamakla başlayalım. Tencereye patatesleri ve suyu ekleyip pişmeye koyalım. Yoğurma kabına kıymayı, rendelenmiş soğanı, yumurtayı, galeta ununu, tuzu, pul biberi, karabiberi ekleyip güzelce yoğuralım. Fırın kabına yoğurduğumuz kıymayı serelim. Üzerini elimizle düzleyelim. Bir kasede salçayı suyla inceltip, kıymanın üzerine dökelim. 180 derecede 40 dakika pişirelim. Şimdi patates püresini yapmaya başlayalım. Haşlanan patatesleri ezelim. İçine sütü, tereyağını ve tuzu ekleyip, pürüzsüz kıvam alana dek karıştıralım. Fırında pişen köftemizi alalım ve üzerine patates püresini ekleyelim. Üzerine rendelenmiş kaşarları koyalım.

pureli-tepsi-koftesi-976f0b62-da49-4b0b-a97c-b3d3828f8eb6.webp

PÜRELİ TEPSİ KEBABIYLA İFTARIN YILDIZI SİZ OLACAKSINIZ

Üzerine dilimlediğimiz domatesleri ve yeşil biberleri dizip 20 dakika daha fırında pişmeye bırakalım. Kaşarın sertleşmemesi için son fırına verme işlemini iftar saatine yakın zamanda yapmanızı tavsiye ediyoruz.

HAŞHAŞLI REVANI

MALZEMELER

3 yumurta

1 su bardağı şeker

1 su bardağı irmik

1 su bardağı haşhaş

1 su bardağı yoğurt

1 su bardağı un

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

Şerbeti için:

3 su bardağı su

3 su bardağı şeker

YAPILIŞI

Tatlımıza öncelikle şerbetimizi yapmakla başlayalım. Tencereye suyu ve şekeri koyalım. Kaynayınca altını kısıp 15 dakika daha kaynatıp soğumaya bırakalım. Karıştırma kabına yumurtaları, şekeri, irmiği, haşhaşı, yoğurdu koyup karıştıralım. Üzerine unu, kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyip tekrar karıştıralım.

5ab12602eb10bb245420a989.webp

BU TATLIYLA MUTFAKTA ZAMAN KAZANACAKSINIZ

Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede üzerin kızarana kadar pişirelim. Pişen tatlımızın ilk sıcaklığı çıkınca dilimleyip, soğuk şerbeti üzerine dökelim.

AFİYET OLSUN...

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN