İftara ne pişirsem diye kara kara düşünmeyin! İşte 6. gün için iftar menüsü

İftara ne pişirsem diye kara kara düşünmeyin! İşte 6. gün için iftar menüsü

Kadınları her gün ''bugün ne pişirsem'' sorusu kafasını çok meşgul ediyor. İftar ve sahur tariflerini özellikle bayanlar özenle aramaktalar. İşte bu soruya son verdik. Sizin için hem lezzetli hem de doyurucu iftar menüsü hazırladık. İşte 6. gün için iftar menüsü...

Sabırsızlıkla beklediğimiz Ramazan ayını coşkuyla karşıladık. Korona virüs sebebi nedeniyle bir müddet ara verdiğimiz iftar sofralarına hep birlikte tekrar geri dönmenin sevinci ve huzuru içindeyiz. Paylaşmanın önemini bir kez daha idrak ettiğimiz Ramazan ayında kalabalık iftar sofralarında çocuk seslerinin kaşık bıçak seslerine karışmasıyla bu atmosferi yaşamaktayız. Her gün iftara ne pişirsem düşüncesi özellikle bayanları çok düşündürüyor. Gelin mutfağa girip karar vermeden sizin için hazırladığımız iftar menüsüne bir göz atın. İşte 6. gün için iftar menüsü şöyle;

SARIMSAKLI YOĞURTLU UN ÇORBASI

MALZEMELER

2 yemek kaşığı sıvıyağ

3 yemek kaşığı un

4 yemek kaşığı yoğurt

2 diş sarımsak

1 yemek kaşığı salça

1 litre soğuk su

Kuru nane

Tuz

YAPILIŞI

Çorbamıza başlamadan önce yoğurdumuzu bir kaseye alalım. Çatalla iyice karıştırarak inceltelim. Yoğurdun içine rendelediğimiz sarımsakları ekleyip, karıştıralım. Çorba tenceresine sıvıyağı alalım. Isınınca unu ekleyip kavuralım. Unun kokusu çıkınca üzerine salçayı ekleyip kavuralım. Üstüne sarımsaklı yoğurdumuzu ekleyelim. 1 tur karıştıralım. Üzerine suyu ve tuzu ekleyelim.

tarhana-corbasi-yemekcom.webp

YUMUŞAK İÇİMİ İLE BU ÇORBAYI ÇOK SEVECEKSİNİZ

Orta ateşte çorbamızı sürekli karıştırarak pişirelim. Kaynayan çorbamızın altını kısıp nanesini ekleyelim. 15 dakika daha kaynadıktan sonra çorbamız hazır.

HUMUS

MALZEMELER

2 su bardağı haşlanmış nohut

Yarım su bardağı tahin

3 diş sarımsak

1 adet limon suyu

Kimyon

Tuz

Zeytinyağı

Üzeri için;

Sıvıyağ

Kırmızı toz biber

Ceviz

YAPILIŞI

Düdüklüde İyice haşladığınız nohutları kabuklarından tek tek ayırın. Rondoya zeytinyağı, tahin, havanda ezdiğiniz sarımsağı, limon suyunu, tuzu ve kimyonu koyup birlikte püre haline getirin.

humus-yatay-yilbasi.jpg

Sos tenceresine sıvıyağı, kırmızı toz biberi ve cevizi koyup, kızdıralım. Humusun üzerine gezdirelim. Karışımı servis tabağına alalım.

ARAP TAVA

MALZEMELER

400 gram kuzu kuşbaşı

4 adet patates

3 adet yeşil biber

3 adet kapya biber

5 adet domates

3 diş sarımsak

1 yemek kaşığı domates salçası

1 yemek kaşığı biber salçası

Pul biber

Karabiber

Tuz

YAPILIŞI

Öncelikle kuzu kuşbaşılarımız çok büyük olmayacak. Tantuni etinden az daha büyük olmalı. Patatesi, yeşil biberi, kapya biberi, domatesi , sarımsağı tek tek temizleyip küp küp doğruyoruz. Bir kaba aldığımız bu sebzelerin içine kuşbaşı etlerimizi koyuyoruz. Üzerine domates ve biber salçalarını ekleyelim. Güzelce harmanlayalım.

arap-tava-104119-20221005.jpg

MİS KOKUSUYLA ARAP TAVA FAVORİNİZ OLACAK

Salçanın tamamen erimiş olduğuna emin olalım. Üzerine pul biberi, karabiberi ve tuzu ekleyelim. Son bir defa daha karıştırıp fırın tepsimize dökelim. Kaşıkla üzerini düzleştirelim. Fırında 200 derecede 1 saat pişirelim.

KAŞIK TATLISI

MALZEMELER

Muhallebisi için:

1 litre süt

125 gram margarin

1 su bardağı un

1 su bardağı toz şeker

1 paket vanilya

Kakaolu kısmı için:

2,5 su bardağı süt

1su bardağı toz şeker

1,5 yemek kaşığı un

1,5 yemek kaşığı nişasta

1 yumurta sarısı

3 yemek kaşığı kakao

70 gram sütlü çikolata

YAPILIŞI

Öncelikle muhallebiyi hazırlamakla başlıyoruz. Margarini eritelim ve unla beraber kavuralım. Süt ve toz şekeri de ekleyip karıştırarak koyulaşana kadar pişirelim. Koyulaşınca ocaktan alalım. Üzerine vanilyayı ekleyip mikserle karıştıralım ve borcama dökelim. Soğuması için buzdolabına koyalım. Çikolatalı kısmının yapımına başlayalım. Çikolata hariç bütün malzemeleri karıştırıp koyulaşana kadar karıştırarak pişirelim. Koyulaşınca ocaktan alalım çikolatayı ekleyip blenderla karıştıralım.

kasik-tatlisi-tarifi.webp

HAFİFLİĞİYLE KAŞIK TATLI LEZZETİNDEN ÖDÜN VERMEYECEK

Soğuyan muhallebinin üzerine kakaolu harcımızı yayalım soğuması için 2- 3 saat bekletelim .Servis yapacağınız zaman üzerine bolca kakao serpelim.

AFİYET OLSUN...

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN