İftara pratik lezzetler arayanlar buraya! İşte 8. gün için iftar menüsü

İftara pratik lezzetler arayanlar buraya! İşte 8. gün için iftar menüsü

Hanımların günlük ortak derdi nedir diye sorsak elbette cevabınız akşama ne yemek yapsam düşüncesi olurdu. İftar menüsünü yapmamış olan hanımlar mutlaka sizin için özenerek hazırladığımız iftar menüsüne göz atmalısınız. İşte 8. gün için iftar menüsü

Akşama iftara ne pişirsem derdinde olan bayanlar mutfağa girip karar vermeden önce mutlaka haberimize göz atmalısınız. Mutfakta vakit kaybetmeden hızlı ve pratik yapımları olan yemek tariflerimizi çok seveceksiniz. İşte 8. gün için iftar menümüz şöyle;

HAVUÇLU ŞEHRİYELİ ÇORBA

MALZEMELER

1 adet havuç

1 diş sarımsak

4 yemek kaşığı yoğurt

Yarım limon suyu

2 yemek kaşığı un

3 su bardağı tavuk suyu

1 çay bardağı arpa şehriye

2 su bardağı sıcak su

1 tatlı kaşığı tereyağı

2 yemek kaşığı sıvı yağ

Üzeri için:

Kuru nane

Sıvıyağ

YAPILIŞI

Öncelikle tenceremize tereyağı ve sıvı yağını alalım. İçine rendelenmiş havucu ekleyip, kavuralım. Havuçların üzerine rendelenmiş sarımsağı da ekleyip bir tur daha kavurup tavuk suyunu ve sıcak suyu ekleyelim. Orta ateşte çorbamızı kaynamaya bırakalım. Kaynamaya başlayınca şehriyeyi ekleyelim ve karıştıralım. Ayrı bir kabın içinde yoğurt, limon suyu ve unu iyice karıştıralım.

terbiyeli-havuc-corbasi-yemekcom.webp

ORUCUNUZU BU ÇORBA İLE AÇIN

Kaynayan çorbadan 1 kepçe alıp terbiyenin içine döküp karıştıralım. Ilık hale gelen terbiyeyi tencereye döküp, karıştırmaya devam edelim. Kaynadıktan sonra içine tuzunu ekleyelim. Sos tenceresinde naneyi ve sıvıyağı kızdırıp, çorbamızın üzerine dökelim.

TAVADA SALAMLI KOLAY BÖREK

MALZEMELER

2 adet yufka

16 dilim salam

16 dilim kaşar

Kızartmak İçin:

Sıvıyağ

YAPILIŞI

Yufkalarımızı öncelikle 4 eşit parçaya bölelim. Daha sonra 8 eşit parçaya bölelim. Her yufkaya birer salam ve birer kaşar olmak üzere malzemeleri yerleştirelim. Böreklerimizi paçanga böreği şeklinde saralım. Tavaya sıvıyağ koyalım. Kızgınlaşan yağda böreklerimizi kızartalım.

6080047e55428719a04afbbd.webp

PRATİK BÖREK

Bu böreği kaşarın sertleşmemesi adına iftara yakın zamanda yapmanızı tavsiye ediyoruz. Kızarttığınız börekleri havlu kağıt serdiğiniz servis tabağına alıp servis yapabilirsiniz.

GÜVEÇTE GARNİTÜRLÜ TAVUK

MALZEMELER

500 gram tavuk kuşbaşı

1 adet hazır konserve garnitür

1 yemek kaşığı salça

2 su bardağı su

Pul biber

Karabiber

Kırmızı toz biber

Kekik

Tuz

Üzerine:

Rendelenmiş kaşar

YAPILIŞI

Kuşbaşı doğranmış tavuklarımızı güzelce yıkayıp, süzgeçte süzdürelim. Süzülen tavuklarımızı bir kaba alıp üzerine yıkayıp süzdüğümüz konserve garnitürü, pul biberi, kırmızı toz biberi, kekiği, karabiberi ve tuzu ekleyelim. Güzelce karıştıralım. Tavuklarımızı güveçlere paylaştıralım. Bir kaba suyu ve salçayı alalım. Karıştırarak salçayı inceltelim. Salçalı suyu da güveçlere paylaştıralım.

maxresdefault.jpg

KAŞARIN TAVUKLA BİRLEŞMESİYLE OLUŞAN ENFES TAT

Fırında 200 derecede 45 dakika pişirelim. Bu süre sonunda güveçlerin üzerine rendelenmiş kaşarlarımızı paylaştıralım ve tekrar fırına koyalım. Bu şekilde de kaşarların üzeri kızarana kadar pişirelim. Kaşarların bekleyip sertleşmemesi için iftara yakın zamanda kaşarlarını üzerine ekleyip fırına veriniz.

ŞEHRİYELİ PİRİNÇ PİLAVI

MALZEMELER

1 çay bardağı pirinç

2 çay bardağı su

3 yemek kaşığı şehriye

1 tatlı kaşığı tuz

1 çay kaşığı toz şeker

3 damla limon

1 yemek kaşığı tereyağı

3 yemek kaşığı sıvı yağ

YAPILIŞI

Pirinçleri güzelce yıkayıp nişastasından arındıralım. Sıvıyağı pilav tenceremize alıp şehriyeleri kavuruyoruz. Kavrulan şehriyelere yıkadığımız pirinçlerimizi ekliyoruz. Pirinçleri de 4 dk sürekli karıştırarak kavuruyoruz. Üzerine 3 damla limon koyup karıştırıyoruz. Şekeri de ilave ediyoruz Ardından tuzunu, suyunu ve tereyağını ekliyoruz. Suyunu çekene kadar pişiriyoruz.

2531465-810x458.jpg

TANE TANE DÖKÜLEN PİLAV

Suyunu çeken pilavımızın üzerine kağıt havlu koyup kapağını kapatalım ve 15 dk dinlenmesini bekleyelim.

AFİYET OLSUN...

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN