Kahvaltıya kaynananızı çağırın ona hünerlerinizi gösterin! İşte sebzeli poğaçanın tarifi

Kahvaltıya kaynananızı çağırın ona hünerlerinizi gösterin! İşte sebzeli poğaçanın tarifi

size kahvaltı sofralarınıza yada çay saatlerinizin yanına eşlik edecek güzel bir poğaça tarifi arıyorsanız doğru adrestesiniz. Tarifini paylaştığımız sebzeli poğaça ile mutfakta zaman harcamadan şipşak poğaçalarınızı hazırlayabileceksiniz...

Klasik poğaça tariflerinden sıkılanlara mükemmel bir haberimiz var. Haberimizde sizler için tarifini özenle paylaştığımız sebzeli poğaça tarifimizi mutlaka denemenizi tavsiye ediyoruz. Yedikçe yedirtecek sebzeli poğaçayı diğer poğaçalardan ayıran en önemli özellik hamurunun mayalanmıyor olması ve hamurunun içine giren malzemeler. Sizde misafirlerinize yada ailenize farklı bir poğaça tarifi arıyorsanız işte ayrıntıları ile sebzeli poğaça tarifi şöyle;

MALZEMELER

1 çay bardağı sıvıyağ

1 çay bardağı süt

1 paket kabartma tozu

2 yumurta (birinin sarısı üzeri için)

1 tatlı kaşığı tuz

1 tutam ince kıyılmış maydanoz

1 adet küçük doğranmış kapya biber

1 kase beyaz peynir

1 su bardağı kaşar peyniri

3 su bardağı un

YAPILIŞI

Damak çatlatan lezzet sebzeli poğaça için öncelikle hamur yoğurma kabımızı alalım. İçine süt, yumurta, sıvıyağ, tuz ve kabartma tozunu alalım, güzelce karıştıralım. Daha sonra yavaş yavaş unu kontrollü bir şekilde ekleyelim. Yumuşak bir hamur elde edelim. Daha sonra hamurumuzun içine beyaz peyniri, kaşar peynirini, ince kıyılmış maydanozu ve küçük doğranmış kapya biberi ekleyip tekrar hamurumuzu yoğuralım.

dereotlu-kirmizi-biberli-pogaca.jpg

BU POĞAÇA LEZZETİ İLE ŞAŞIRTIYOR

Hamurumuzdan mandalina büyüklüğünde parçalar alıp elimizde yuvarlayalım. Yağlı kağıt sermiş olduğumuz fırın tepsisine aralıklı olarak dizelim. Poğaçalarımızın üzerine yumurta sarısı sürüp, önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz. Pişen poğaçalarımızın fırından alalım ve sıcak sıcak servis edelim.

AFİYET OLSUN...

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN