Kahvenin yanına en çok bu kurabiye yakışıyor! Bu kurabiyeyi yapması sadece 10 dakika!

Kahvenin yanına en çok bu kurabiye yakışıyor! Bu kurabiyeyi yapması sadece 10 dakika!

Kahve tiryakilerine güzel bir haberimiz var. Kahve saatlerinizin yanına çok yakışacak olan mantar kurabiye tarifi ile karşınızdayız. İşte tüm detayları ile mantar kurabiyenin tarifi...

Kahveye yada çaya misafiriniz mi gelecek? Mutfakta çok vakit kaybetmeden şipşak yapabileceğiniz mantar kurabiye tarifimizi mutlaka denemenizi tavsiye ediyoruz. Mantar kurabiye hemen bayatlamayan ve bozulmayan bir kurabiye olduğu için gönül rahatlığı ile yapabilirsiniz. Öyle ki mantar kurabiyeleri çocuklarınızın beslenmelerine de koyabilirsiniz. İşte tüm detayları ile mantar kurabiye tarifi şöyle;

MALZEMELER

1 paket margarin (250 gram)

2 adet yumurta

1 su bardağı pudra şekeri

400 gr mısır nişastası

1, 5 çay bardağı kadar un (kontrollü ekleyin)

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

Üzeri için:

2 yemek kaşığı kakao

YAPILIŞI

Kahve saatlerinize çok yakışacak olan mantar kurabiye tarifimiz için öncelikle yoğurma kabımızı alalım. İçine oda ısısında yumuşamış margarini, pudra şekerini ve yumurtayı alıp mikserle güzelce çırpalım. Dilerseniz elinizde de karıştırabilirsiniz. Üzerine 400 gr nişasta, vanilya ve kabartma tozu ekleyip elimizle karıştıralım. Ele yapışan bir kıvam alacaktır bu yüzden kurabiye olmayacak diye endişelenmeyin. Üzerine ele yapışmayan yumuşak bir kıvam alana kadar kontrollü olarak un ekleyelim. Elde ettiğimiz mantar kurabiyesi hamurundan cevizden biraz büyük parçalar kopartıp elimizin içinde yuvarlayıp şekil verelim. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı olarak dizelim. Aralıklı dizmeye mutlaka dikkat edin. Çünkü kurabiyeler şişip büyüyorlar.

maxresdefault.jpg

BU LEZZET AĞIZDA DAĞILIP GİDİYOR

Ayrı bir tabağa da kakao koyalım. Soda şişesinin ağzını veya şişe kapağını kakaoya batırıp, kurabiyelerin üzerine tek tek bastıralım. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dk kadar dikkatli bir şekilde pişirelim. Kurabiye beyaz olduğu için fırında pişip pişmediği çok belli olmuyor. O yüzden siz kurabiyelerin pişip pişmediğini anlamak için mutlaka kurabiyelerin alt kısmını kontrol edin. Bu ölçüler ile genellikle 30 adet kurabiye elde ediliyor. Siz kişi sayınıza göre malzemeleri eksiltebilir veya çoğaltabilirsiniz. Fırında pişen kurabiyelerimizi alalım ve soğumaya bırakalım.

AFİYET OLSUN...

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN