Kaynananız pastaneden aldı sanıyor! Çay sofralarının vazgeçilmezi haşhaşlı şekerpare: Yiyen doyamıyor

Kaynananız pastaneden aldı sanıyor! Çay sofralarının vazgeçilmezi haşhaşlı şekerpare: Yiyen doyamıyor

Geleneksel Türk mutfağının şerbetli tatlılar kategorisi denilince ilk akla gelen lezzetlerden biri olan şekerparenin tiryakisi çok. Bugün haberimizde bizde şekerpareye yer vereceğiz. Ancak bu şekerpare haşhaşlı. İşte yemelere doyamayacağınız haşhaşlı şekerpare tarifi...

Akşam çayınızın yanına ağzınızı tatlandıracak güzel bir şerbetli tatlı arayışı içinde misiniz? Yoksa misafiriniz mi gelecek? Hiç panik yapmanıza gerek yok. Çünkü biz hangi tatlı yapmanız gerektiğine karar verdik. Haşhaşlı şekerpare tatlısı ile damaklarınıza bayram ettireceksiniz. İşte haşhaşlı şekerparenin tarifi şöyle;

MALZEMELER

2 adet yumurta

1 paket tereyağı yada margarin

1 çay bardağı sıvıyağ

1 su bardağı irmik

1 çay bardağı hindistan cevizi

1 paket kabartma tozu

Aldığı kadar un

Şerbeti için:

4 su bardağı şeker

4 su bardağı su

Kurabiyeleri ıslatmak için:

1 su bardağı süt

Kurabiyeleri batırmak için:

1 su bardağı haşhaş

Üzerini süslemek için:

Tuzsuz fındık, ceviz, badem

YAPILIŞI

Haşhaşlı şekerpare tarifimizi yapmaya öncelikle şerbetimizi hazırlamakla başlayalım. Bunun için derin bir tencere alalım. Tenceremize suyu ve şekeri alıp kaynatalım. Kaynayan şerbeti kısık ateşe alıp, 10 dakika daha kaynatalım. Şerbetimizi soğumaya bırakalım. Şimdi haşhaşlı şekerparenin hamurunu yapmaya başlayalım. Hamur yoğurma kabımıza tereyağını yada margarini alalım. Üzerine sıvıyağı ekleyip, elimizle erimesini sağlayalım. Daha sonra irmiği, hindistan cevizini ekleyelim ve karıştıralım. Unumuzu kontrollü bir şekilde ekleyelim. Ele yapışmayan ama çokta sert olmayacak bir hamur elde edelim. Unu ilave ederken kabartma tozunu da ekleyelim. Yoğurduğumuz hamurdan cevizden biraz küçük parçalar koparıp, elimizle şekil verelim. Bir kaseye koyduğumuz sütün içine şekil verdiğimiz hamuru batıralım, daha sonra aynı hamuru haşhaş dolu kaseye batıralım. Bütün hamur bitene kadar bu işlemi hepsine uygulayalım. Haşhaşlı şekerparelerin üzerini evinizde hangi malzemeniz varsa tuzsuz fındık, ceviz yada bademle süsleyebilirsiniz.

hashasli-kakaolu-sekerpare-tarifi-sekerparenasil-yapilir.jpg

AĞZINIZI HAŞHAŞLI ŞEKERPARE İLE TATLANDIRIN

Önceden ısıtılmış fırında 180 derece 25 dakika pişirelim. Her fırının pişirme süresi farklı olduğu için haşhaşlı şekerparelerimizi pişerken mutlaka kontrol edelim. Aman fazla tatlılarınızı kızartmayın ve yakmayın. Pişen şekerparelerin üzerine soğuk şerbetimizi dökelim. Tepsinin dibinde biriken şerbetten kaşık yardımıyla alıp, tek tek şekerparelerin üzerine dökelim ki tatlıların üst kısmı kuru kalmasın. Haşhaşlı şekerparelerimizi şerbetini iyice çekmesi için dinlenmeye bırakalım. Şerbetini çeken haşhaşlı şekerparelerimizi servis tabağına alıp, tercihe göre yanına dondurma ilave edip servis yapabilirsiniz.

AFİYET OLSUN...

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN