Kaynananız pastaneden aldınız sanacak! Sakallı poğaça ile kahvaltınızı şenlendirin

Kaynananız pastaneden aldınız sanacak! Sakallı poğaça ile kahvaltınızı şenlendirin

Çay saatlerinize eşlik edecek mükemmel bir tarifimiz var. Yemelere doyamayacağınız sakallı poğaça tarifimizi çok seveceksiniz. İşte efsane sakallı poğaça tarifi...

Klasik poğaça tariflerinden sıkılanlara süper bir tarifimiz var. Bugün haberimizde sizler için özenle sakallı poğaça tarifi hazırladık. Mutfakta çok zaman harcamadan kolay ve pratik bir şekilde hazırlayabileceğiniz bu tarifimiz bundan sonra favori poğaça tarifiniz olacak. İşte tüm detayları ile efsane sakallı poğaça tarifi şöyle;

MALZEMELER

Hamuru için:

1 çay bardağı ılık süt

1 yemek kaşığı toz şeker

1 paket (10 gr) instant kuru maya

1 tatlı kaşığı tuz

2 yumurta akı (sarıları üzeri için ayrılacak)

1 çay bardağı yoğurt

1 çay bardağı sıvı yağ

5-6 su bardağı kadar un

Arası için:

200 gr labne peyniri

Üzeri için:

Yumurta sarısı

1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

2 tutam ince kıyılmış maydanoz

YAPILIŞI

Damakları çatlatan efsane sakallı poğaça tarifimiz için öncelikle mayamızın aktifleşmesini sağlayalım. Bir kabın içine ılık süt, maya ve şeker alıp karıştıralım. Üzerini kapatılıp 8-10 dk bekletelim ki mayanın kabarıp aktifleşmesi sağlayalım. Şimdi de hamur yoğurma kabımızı alalım. İçine aktifleşen mayayı, sıvı yağ, yumurta akı, yoğurt ve tuz ekleyip karıştıralım. Daha sonra üzerine yavaş yavaş un ilave ederek yumuşak bir hamur yoğuralım. Hamur yoğurma kabımızın üzeri streç film ile kapatıp, üzerini temiz bir örtü ile güzelce sararak sıcak bir ortamda 40-45 dk mayalanmaya bırakalım. Hamur mayalanırken biz de bu arada kaşar peynirini rendeleyip, maydanozları ince ince kıyalım. Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar alarak yuvarlayalım.

sakalli-pogaca-murside.webp

BU POĞAÇALARA DOYUM OLMUYOR

Yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak dizelim. Poğaçalarımızın tepsi mayası alması için 15-20 dk kadar bu şekilde tepsi mayası için bekletelim. Poğaçaların üzerlerine yumurta sarısı sürerek 180 derece fırında 35-40 dk üzerleri kızarana kadar pişirelim. Pişen poğaçalarımızı fırından çıkaralım. Poğaçalar ılıdıktan sonra ortadan biraz keselim. Poğaçanın iç kısmına ve kesilen ağız kısmına labne peyniri sürelim. Peynir sürülen bölüm kaşar peyniri ve maydanoza bulayıp servis tabağına alalım. İşte sakallı poğaçalarımız hazır.

AFİYET OLSUN

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN