Kaynananızı akşam çayına çağırın ona gelin pastası yapıp gelinliğinizi gösterin! İşte gelin pastasının tarifi

Kaynananızı akşam çayına çağırın ona gelin pastası yapıp gelinliğinizi gösterin! İşte gelin pastasının tarifi

Tatlı düşkünlerine mükemmel bir tarifimiz var. Her çatalda ayrı bir lezzet alacağınız gelin pastası tarifi ile karşınızdayız. Mutfakta çok zamanınızı almayacak bu tarifi mutlaka denemenizi tavsiye ediyoruz. İşte dillere destan gelin pastasının tarifi...

Günün yorgunluğunu çayınızın yanında güzel bir tatlı yiyerek geçirmek istiyorsanız size güzel bir tarifimiz var. Yedikçe yedirtecek, her çatalda ayrı bir lezzet alacağınız bu lezzete karşı koyamayacaksınız. İşte kapış kapış gidecek gelin pastasının tarifi şöyle;

MALZEMELER

Keki için;

4 adet yumurta

1 su bardağı toz şeker

1 su bardağı un

1 paket vanilya

1 paket kabartma tozu

Keki ıslatmak için;

2 su bardağı soğuk süt

2 yemek kaşığı şeker

Muhallebisi İçin;

5 su bardağı süt

1 su bardağı toz şeker

3 tepeleme yemek kaşığı un

2 tepeleme yemek kaşığı nişasta

1 paket vanilya

1 paket krem şanti

Üzeri için;

Hindistan cevizi

YAPILIŞI

Dillere destan gelin pastası tarifimize öncelikle kekimizi hazırlamakla başlıyoruz. Bunun için karıştırma kabımızı alalım. İçine yumurta ve şekeri ekleyip beyazlaşıp köpük köpük oluncaya kadar çırpalım. Ardından üzerine un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyerek çırpmaya devam edelim. 27×40 cm çapındaki dikdörtgen borcamı alalım ve sıvı yağ ile yağlayalım. Ardından hazırladığımız kek harcını borcama boşaltalım ve eşit olacak şekilde düzeltelim. Kekimizi önceden ısıttığımız 180 derece alt üst fansız ayardaki fırında 15 dakika pişirelim. Sürenin sonunda kekimizi fırından alalım ve soğuması için bekletelim.

gelin-pastasi-2-tarifi.webp

BU LEZZETE KİM HAYIR DİYEBİLİR Kİ

Bu sırada bizde muhallebiyi hazırlayalım. Bunun için süt, toz şeker, un, nişasta ve vanilyayı tencereye alalım. Karıştırarak pişirmeye başlayalım. Kıvamı koyulaşıp göz göz olduğunda muhallebimiz hazır demektir. Soğuması için muhallebimizi bir kaba aktaralım. Muhallebi ılıdıktan sonra içerisine krem şanti ilave edelim, pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar çırpalım. Keki ıslatmak için uygun bir kapta soğuk süt ve şekeri karıştıralım. Ardından soğuyan kekin üzerine kürdanla birkaç delik açalım. Hazırladığımız şekerli karışımı kekin üzerine gezdirelim. Kekimiz sütü çektikten sonra muhallebimizi kekin üzerine boşaltalım ve her yeri eşit olacak şekilde düzeltelim. Son olarak hindistancevizi ile pastanın üzerini kaplayalım ve servis etmeden önce 2-3 saat kadar buzdolabında dinlenmeye bırakalım. Yeterince dinlenen gelin pastasını dilediğimiz gibi süsleyerek servis edelim.

Afiyet olsun!

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN