Keke o malzemeyi koyun balon gibi kabarsın! Kabartma tozundan 1000 kat etkili

Keke o malzemeyi koyun balon gibi kabarsın! Kabartma tozundan 1000 kat etkili

Kek severler güzel bir haberimiz var. Yaptığınız kek bir türlü kabarmıyorsa bu haberimiz tam da size göre. İşte yemelere doyamayacağınız, ağızda eriyip giden güzel bir kek tarifi...

Her yöntemi denemenize rağmen halen balon gibi şişmiş güzel bir kek yapamamaktan mı yakınıyorsunuz? Artık üzülmenize gerek kalmadı. Haberimizde paylaştığımız bu yöntem sayesinde evinizde bu keki yiyenler tarifi için size adeta yalvaracaklar. İşte balon gibi şişmiş yumuşacık kek tarifinin ayrıntıları...

MALZEMELER

3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 şişe maden suyu (200 ml.)
1,5 paket kabartma tozu
1 yemek kaşığı limon suyu
1/2 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
2 paket vanilya
3 yemek kaşığı kakao
3 su bardağı un

YAPILIŞI

Yemelere doyamayacağınız enfes kek tarifimiz için öncelikle karıştırma kabımızı alalım. İçine yumurtaları kırıp, toz şekerle birlikte güzelce çırpalım. Daha sonra üzerine yoğurt ve sıvıyağını da ekleyip karıştıralım. Ardından soda, kabartma tozu ve limon suyunu da ekleyerek bir kez daha karıştıralım. Vanilya ve unu eleyerek ilave edelim, karıştıralım. Şimdi de kullanacağımız kek kalıbını yağlayalım ve üzerine harcın yapışmaması için un serpelim.

maxresdefault-001.jpg

Elde ettiğimiz kek harcının yarısını dökelim. Kalan yarısının üzerine de kakaoyu ekleyip karıştıralım. Kakaolu harcı da kek kalıbına ilave edelim. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 30 - 35 dakika kadar pişirelim. Kekiniz pişerken fırınınızın kapağını ilk 20 dakika açmayınız. Daha sonra kekinizin pişip pişmediğini anlamak için kürdan testi yapabilirsiniz. Pişen keki fırından alıp dinlenmeye bırakın. Ardından dilimleyip servis edin.

AFİYET OLSUN...

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN