Kırmızı eti lokum gibi yapıyor! Tencereye 1 kaşık eklemek yeterli

Kırmızı eti lokum gibi yapıyor! Tencereye 1 kaşık eklemek yeterli

Et pişirmek her zaman büyük bir sorun olarak görülmektedir. Sert ve çiğnenmeyen etler yerine lokum gibi etler pişirebilirsiniz. Et pişirme adımlarına dikkat ederek herkes lezzetli etler yapabilecek. İşte kırmızı et pişirmenin incelikleri…

Ünlü şeflerin bile zaman zaman pişirmekte zorlandığı etlerin temel sırrı o malzemede yatıyor. Tencere içerisine bir miktar ekleyen hem lezzetini ikiye katlıyor hem de yumuşacık etler elde ediyor. İşte kırmızı et pişirmenin incelikleri…

BİR KAŞIĞI ETLERİ LOKUM GİBİ YAPIYOR

Canan Karatay'ın bile Israrla söylediği kuyruk yağı et yemeklerinin vazgeçilmez lezzeti oluyor. Tencerenin içerisine eklenen bir kaşık kuyruk yağı ile etlerinizi lokum gibi pişirebilirsiniz. Etlerinizi yumuşak yapmasının yanı sıra lezzet açısından da üst noktaya çıkaran kuyruk yağı ünlü şeflerin bile başvurduğu bir yöntemdir. Ancak bu noktada kullanım miktarına dikkat etmek gerekiyor. Fazla kullanılan kuyruk yağı yemeğin lezzetinin bozulmasına neden olmaktadır. Aynı zamanda ağır bir yağ olmasının nedeni ile yemeğin hem kalorisini hem de lezzetini ağırlaştırır.

kuyruk-yagi.jpg

ETİN LOKUM GİBİ PİŞMESİ İÇİN BİLMENİZ GEREKENLER

1. Etin doğru seçimi: Et kavurma yaparken öncelikle etin en kalitelisini seçmek gerekmektedir. Bu sayede etin daha yumuşak ve lezzetli olmasını sağlayabilirsiniz. Bunun yanı sıra yağ oranı düşük etler tercih edilmelidir.

2. Etin doğru pişirilmesi: Et kavurma işleminde eti marine etmek ya da ateşte yavaş yavaş pişirmek gerekmektedir. Etin sertliği yavaş yavaş geçerken lokum kıvamında etler elde edebilirsiniz. Et pişirirken üzerine kapak kapatmakta önemli bir detaydır. Bu sayede etin suyu içinde kalarak daha yumuşak olacaktır.

3. Etin dinlendirilmesi: Kavrulan etin pişirildikten sonra bir süre dinlendirilmesi gerekmektedir. Et suyunu içine hapsederken lezzetini de arttıracaktır.

4. Baharatların doğru kullanımı: Et kavurma işleminde dikkat edilmesi gereken bir diğer nokta ise baharat seçimidir. Baharatların fazla kullanımı yemeğin lezzetini bozmaktadır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN