Kış Bitmeden Soğan Kebabıyla Kendinizi Gaziantep' te Hissedin! İşte Hayran Kalacağınız Soğan Kebabı Tarifi

Kış Bitmeden Soğan Kebabıyla Kendinizi Gaziantep' te Hissedin! İşte Hayran Kalacağınız Soğan Kebabı Tarifi

Doğal şifa kaynağı antibiyotik görevi gören soğanı, kebap olarak denemediyseniz vakit kaybetmeden muhakkak denemelisiniz. Bu lezzet şöleni ile misafirlerinize parmaklarını yedirtmeye hazır olun. İşte o eşsiz soğan kebabının lezzetli tarifi...

Yemek yapmanın başlıca malzemelerinden biri olan soğan en şifalı sebzelerden biri. Yapısındaki kükürt içeren ropanthial-S-oksit içeriği nedeniyle gözyaşına neden olan kuru soğan doğal bir antibiyotik ve doğal ağrı kesici özelliklere sahiptir. Bağışıklık sistemini güçlendirir ve özellikle kış aylarında soğuk algınlığı, grip, öksürük gibi hastalıklardan korur. Etkili bir balgam söktürücüdür olan soğan kalp sağlığını destekler. Diyabet gelişmesini engeller ve şeker seviyesini düzenler. Başta mide, bağırsak ve kolon kanseri olmak üzere birçok kanser türünün gelişmesini engeller. Etkili bir diyet bitkisi olan soğan, saç dökülmesine ve cilt sorunlarına iyi gelir. Hem çiğ, hem de pişirilmiş olarak yenebilen soğan yemeklerin çoğunda kullanılabilir. Ancak mide rahatsızlıkları olan kişilerin çiğ soğan tüketmekten kaçınması önerilmektedir.

Peki bu kadar faydaları olan soğanın kebabı nasıl olur? Şiddetle bu tarifi denemenizi tavsiye ediyoruz. Soğanın etle buluşmasıyla, üzerine eklenen nar ekşisi ile dillere destan bir yemek yapacaksınız. İşte muhteşem lezzet soğan kebabın ayrıntılı tarifi şöyle;

MALZEMELER

750 gram orta yağlı kuzu kıyma

1.5 kilo kuru soğan

Pulbiber

Karabiber

Tuz

Üzeri için:

1 tatlı kaşığı biber salçası

1 tatlı kaşığı domates salçası

1 tatlı kaşığı nar ekşisi

2 yemek kaşığı sıvıyağ

1 su bardağı su

YAPILIŞI

Tarifimize öncelikle soğanlarımızı soymakla başlıyoruz. Kuru soğanlarımızın sadece dış kabuklarını soyuyoruz. Son kattaki kabuğu soymuyoruz. Soğanlarımızı ortadan ikiye tamamen ayrılmayacak şekilde keselim.

kes.jpg

Yoğurma kabımıza kıymayı, pulbiberi, karabiberi ve tuzu koyup iyice yoğuralım. Kıymamızdan soğanların arasına koyalım. Kıyma bitene kadar bu işleme devam edelim. Bir kapta domates salçasını, biber salçasını, nar ekşisini, sıvıyağı ve suyu alıp karıştıralım. Bu karışımı fırın tepsisine dizdiğimiz soğanların üzerine döküyoruz.

tepsi.jpg

200 derecede 1 saat pişirelim. Servis tabağına alıp servis edelim. Soğan kebabını incecik açılıp pişirilmiş lavaşla yiyebilirsiniz.

AFİYET OLSUN...

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN