Kıyır kıyır bu poğaça olmadan çayı boşuna içiyorsunuz! İşte çayın yanına en çok yakışan dere otlu poğaça tarifi

Kıyır kıyır bu poğaça olmadan çayı boşuna içiyorsunuz! İşte çayın yanına en çok yakışan dere otlu poğaça tarifi

Çay saatlerini boş geçiremeyenlere güzel bir haberimiz var. Bugün kokusu bütün evinizi saracak, üstelik mayalanma derdi olmayan kıyır kıyır dere otlu poğaça tarifi ile karşınızdayız. Bu lezzeti tadanlar tarif için peşinizden koşacak...

Davet sofralarınıza veya çocuklarınızın beslenme saatleri için güzel bir poğaça tarifi arıyorsanız doğru adrestesiniz. Bugün haberimizde sizler için özenle mayalanma derdi olmayan kıyır kıyır dere otlu poğaça tarifi hazırladık. Yerken bitmesini istemeyeceğiniz bu lezzet hem ev halkınızdan hem de misafirlerinizden tam not alacak. İşte kıyır kıyır enfes dere otlu poğaça tarifi şöyle;

MALZEMELER

200 gram oda ısısında tereyağı

1 çay bardağı sıvıyağ

2 yemek kaşığı yoğurt

2 yumurta (1 tanesinin sarısı üzerine sürmek için ayırın)

2 paket kabartma tozu

3-4 su bardağı un

3 tatlı kaşığı toz şeker

1 çay kaşığı tuz

Dere otu

İçi için:

Beyaz peynir

Üzeri için:

Yumurta sarısı

Çörek otu

YAPILIŞI

Damakları çatlatan efsane dere otlu poğaça tarifimiz için öncelikle hamur yoğurma kabımızı alalım. İçine oda sıcaklığındaki tereyağını, sıvıyağını, yoğurdu, yumurtayı alalım. Bu malzemelerimizi güzelce karıştıralım. Daha sonra üzerine kabartma tozunu, toz şekeri, unu, ve tuzu ekleyerek güzel bir hamur elde edelim. Son olarak üzerine ince ince kıydığımız dere otunu da ekleyelim ve güzelce dere otunun hamurla özleşmesini sağlayalım. Kıvam alan poğaça hamurumuzdan parçalar koparalım. Elimizde önce yuvarlayalım, daha sonra yine elimizin için de yassılaştıralım ve içine peynir koyup poğaçanın ağzını sıkıca kapatalım. Bütün poğaça hamuru bitene kadar bu işleme devam edelim.

1920x1080.jpg

Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine dere otlu poğaçalarımızı aralıklı olarak dizelim. Poğaçalarımızın üzerine yumurta sarısı sürelim ve çörek otu serpelim. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında dere otlu poğaçalarımızın üzeri kızarana kadar pişirelim. Fırında pişen poğaçalarımızı çıkaralım ve servis edelim.

AFİYET OLSUN...

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN