Kocanız bu tatlı için arabasını üstünüze yapar! İşte çıtır çıtır balkan tulumbası tarifi

Kocanız bu tatlı için arabasını üstünüze yapar! İşte çıtır çıtır balkan tulumbası tarifi

En çok tüketilen tatlıların arasında gelen ve çoğu kişinin iştahla yediği tulumba tatlısını evde kolayca yapabileceğini biliyor muydunuz? Bu tarifle kocanız arabasını üstünüze yapacak. Kolay yapımı ve lezzetli tadıyla sıklıkla tercih edilen tulumba tatlısını bu tarifle kolayca yapın. Çıtır çıtır kıvamıyla misafirleriniz size hayran kalacak. İşte evde kolayca yapılan çıtır çıtır balkan tulumbası tarifi...

Balkanların vazgeçilmez tatlısı olan tulumba tatlısını bu tarifle çıtır çıtır kovama getirin. Osmanlı saray mutfağının gözde tatlılarından olan tulumba tatlısını evde bu tarifle kolayca yapabilirsiniz. Eşiniz tadına bakınca size hayran kalacak. Tadına doyamayacaksınız. Peki evde tulumba tatlısı nasıl yapılır? Tulumba tatlısında kullanılan malzemeler neler? Şerbeti nasıl yapılır? İşte evde en kolay tulumba tatlısının yapılışı ve püf noktaları...

ÇITIR ÇITIR KIVAMIYLA EŞİNİZ SİZE HAYRAN KALACAK

Evdeki malzemelerle kolayca hazırlayabileceğiniz lezzetli tatlardan olan tulumba, çıtır çıtır kıvamıyla parmaklarınızı yedirtecek. Bol şerbeti ve eriyen içiyle eşiniz size bir kez daha aşık olacak.

TULUMBA TATLISI İÇİN GEREKLİ OLAN MALZEMELER

  • 3 yumurta
  • 1,5 kaşık toz şeker
  • 3 kaşık tereyağı
  • yarım su bardağı yoğurt
  • yarım su bardağı süt
  • 1,5 çay kaşığı tuz
  • 3,5 bardak un
  • 1,5kaşık irmik
  • 1 paket kabartma tozu
  • Ayçiçek yağı (Kızartma için)
  • (isteğe göre nişasta eklenebilir)

kmfgfgf-3.jpg

Şerbeti için gerekli olan malzemeler;

  • 3 su bardağı su
  • 3 su bardağı şeker
  • 2 adet limon tuzu ya da çeyrek limon

EVDE TULUMBA TATLISININ YAPILIŞI

  1. İlk önce şerbeti kaynamaya bırakın. Orta büyüklükteki bir tencereye şekeri ve suyu ekleyin ve hafifçe karıştırın. Ardından kısık ateşte 15-20 dakika kaynamaya bırakın. Kaynamaya başlayınca limon ya da limon tuzunu ilave edin Şerbeti 5 dakika bir aralıklarla karıştırmayı ihmal etmeyin.
  2. Hamur için; geniş bir kaba toz şeker, tuz ve tereyağını koyun ve diğer malzemeleri ekleyin. Cıvık bir hamur olması gerekiyor, hamurun kıvamına göre su eklenebilir.
  3. Hamur hazırlandıktan sonra 1 saat kadar dinlenmeye bırakılır.
  4. Hazırladığınız sıvı yağı kızarttığınız tencereye alın ve yağın ısınmasını bekleyin. Tenceredeki yağ hafif kızdıktan sonra altını kısın.
  5. Hamuru dinlendirdikten sonra yıldız uçlu sıkma torbasına alın ve orta ısıdaki yağın içine bir makas yardımıyla keserek atın.
  6. Hamurun çıtır çıtır olması için iki tarafını da rengi hafif esmer olana kadar kızartın.
  7. Kızaran hamurları hiç beklemeden soğumaya aldığınız şerbete aktarın
  8. Hamur bitene kadar bu şekilde kızartma işlemine devam etmelisiniz.
  9. AFİYET OLSUN...

TULUMBA TATLISININ PÜF NOKTALARI

Tulumba tatlısını yaparken mutlaka hamurunuzu dinlendirin. Böylece daha iyi ve pütürsüz bir kabarma sağlar. Yumurtalar hamur biraz dinlendikten sonra teker teker konulmalı ve iyice karıştırılmalıdır.

kmfdfdf.jpg

Tatlıların iyice pişmesi için hamuru mutlaka kısık ateşte yavaşça pişirin. Bunun yanında şerbetin iyice soğuması gerekir aksi takdirde tatlı çıtırlığını kaybederek yumuşar. Şerbeti iyice içine çekmesi için bir müddet bekletilebilir.

NASIL SERVİS EDİLİR?

Çıtır çıtır pratik tulumba tatlısı tarifini akşam çay keyifleri yanına rahatlıkla hazırlayabilirsiniz. Gün içerisinde bir kriz anında kurtarıcı olabilir. Gittiğiniz bir davette sade bir Türk kahvesi eşliğinde, öğle yemeği sonrasında, soğuk süt ile birlikte; toplantı, sunum durumlarında, düğün, bayram misafir ya da hasta ziyaretlerinde bu leziz tatlıyı tüketebilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN