Lavaş ekmeğinden çıtır çıtır cips tarifi! Büyük küçük herkes bu tadın müptelası

Lavaş ekmeğinden çıtır çıtır cips tarifi! Büyük küçük herkes bu tadın müptelası

Evde, pikniklerde, partilerde, davetlerde ve günlük hayatta sık sık patates cipsi tüketiyor musunuz? Artık daha sağlıklı ve ekonomik bir yöntemle evde patates cipsi yapabilirsiniz. İşte size lavaştan cips tarifi…

Cips, birçok kişi tarafından sevilen ve tüketilen bir atıştırmalıktır. Peki, evde uygun yöntemlerle cips yapabilir misiniz? Bu soruyu yanıtlayan özel bir tarif hazırladık. Lavaş ve çeşitli baharatlar kullanılarak sadece birkaç dakikada hazırlanan bu tarif herkesi şaşırtacak. İşte tarifin detayları…

img-8847.jpeg

Lavaştan cips için malzemeler:

• 3 adet lavaş
• 4 yemek kaşığı su
• 1 çay kaşığı domates salçası
• 2 yemek kaşığı zeytinyağı
• 1 çay kaşığı kekik
• 1 çay kaşığı nane
• 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
• Yarım çay kaşığı kimyon
• İstenirse daha fazla baharat

Hazırlanışı:

1. Tezgahın üzerine 3 adet lavaş alın. Lavaşları üst üste koyun ve bir bıçak kullanarak 2-3 parmak kalınlığında parçalara bölün.
2. Daha sonra bu şeritleri üçgenler halinde kesmek için bir bıçak kullanın.
3. Bir kaseye domates salçası, zeytinyağı, su ve baharatları ekleyip iyice karıştırın.
4. Sosun tuzluğunu kontrol edin ve yeterince tuzlu değilse daha fazla tuz ekleyin. İsterseniz karışıma zerdeçal veya kırmızı biber gibi sevdiğiniz baharatları da ekleyebilirsiniz. Baharatları damak tadınıza göre arttırıp azaltabilir veya isteğe bağlı olarak çıkartabilirsiniz.
5. Sosu karıştırırken lavaş üçgenlerini sosa batırın. Lavaş tamamen sosla kaplanana kadar elle karıştırın.
6. Fırınınızı önceden 190 dereceye ısıtın ve fırın tepsisini fırın kağıdıyla kaplayın.
7. Sosla kaplanmış lavaş üçgenlerini fırın tepsisine yayın. Lavaşı çok fazla eklememeye dikkat edin.
8. Tepsiyi önceden ısıtılmış 190 derece fırına yerleştirin ve lavaşları sert ve çıtır olana kadar yaklaşık 10 dakika pişirin. Lavaşın yanmaması için pişirme sürecini kontrol altında tutun.
9. Pişen lavaşları fırından alın ve bir tabağa dizin. Lavaş cipslerini isterseniz olduğu gibi veya en sevdiğiniz sosla birlikte servis yapabilirsiniz.

Artık evde kolayca lavaştan cips yapabilirsiniz. Bu tarif sayesinde daha sağlıklı ve lezzetli bir atıştırmalık elde edebilirsiniz. Afiyet olsun!

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN