Lokantacılar kimseye söylemiyordu! Çıtır çıtır patatesin sırrı ortaya çıktı: Kızartma yağına 1 kaşık eklemeniz yeterli

Lokantacılar kimseye söylemiyordu! Çıtır çıtır patatesin sırrı ortaya çıktı: Kızartma yağına 1 kaşık eklemeniz yeterli

Patates kızartması şüphesiz ki büyük küçük herkesin sevdiği ve bayılarak yediği bir lezzet. Ancak dışarda yediğimiz çıtır çıtır patates kızartmasını evde tutturmak mümkün olmuyor. Peki, lokantacıların çıtır patates kızartmasındaki sırrı ne? İşte, herkesin merak ettiği o sorunun yanıtı ve çıtır patatesin püf noktası...

Atıştırmalık sevenlerin vazgeçilmezi elbette ki çıtır patates kızartması oluyor. Fakat, dışarda yenilen çıtır çıtır patates kızartmasını evde yapmak her zaman mümkün olmuyor. Artık, lokantacıların yıllardır kullandığı bu yöntemle siz de dışardaki çıtır patates lezzetini evinize taşıyabileceksiniz...

KIZARTMA YAĞINA 1 KAŞIK KOYUN

Fazla yağ, patateslerin kızarmasını engellemektedir. Bu yüzden kızartma yaparken yağ oranına dikkat etmelisiniz. Yağ oranını doğru ayarladıktan sonra ise içerisine 1 tatlı kaşığı elma sirkesi koyarsanız patatesleriniz istediğiniz gibi çıtır çıtır olacaktır. Elma sirkesi, yağın sıcaklığını düşürerek patateslerin daha yavaş pişmesine neden olurken, rengini de korumasını sağlayacaktır.

KESİM ŞEKLİNE DİKKAT EDİN

Patatesleri ince kesmek, kızartma işleminin hızlanmasına ve patateslerin daha çıtır olmasına neden olur. Aynı zamanda, patatesleri kesmeden önce soğuk suya batırmanız da çıtırlığı artıracaktır.

ÖNCEDEN HAŞLAYIN

Patatesleri kızartmadan önce haşlamanız, kızartma süresinin azalmasını ve patateslerin çıtır olmasını sağlar. Fakat, haşlama işlemi esnasında patateslerin çok pişmemesine dikkat etmelisiniz. Yoksa patatesler gevrek olmaz.

İYİCE KURULAYIN

Islak patates, yağın sıcaklığını düşürerek daha uzun süre pişmesine neden olur. Aynı zamanda, patatesin ıslak olması çıtırlığını da azaltır.

h-11-ic.jpg

ÇITIR ÇITIR PATATES KIZARTMASI

MALZEMELER

- Patates (İstenilen miktarda)
- Tuz
- Sıvı yağ

YAPIMI

Patatesleri soymadan önce çamurunu almak için iyice yıkayın. Sonrasında kabuklarını soyarak istediğiniz şekilde doğrayın. Patateslerin nişastalı kalmasını istemiyorsanız doğrama işleminin ardından suda bekletebilirsiniz.

Doğradığınız patatesleri süzgeçten geçirerek kağıt havluyla kurulayın. Önceden kızdırdığınız yağa atarak 6-7 dakika kadar kızartın.

Kızaran patateslerinizi yağdan aldıktan sonra 10 dakika soğumasını bekleyin. Patatesleriniz soğuduktan sonra yağı tekrar kızdırarak soğuyan patateslerinizi içine atın ve iyice kızarana dek pişirin.

Kızaran patateslerinizi yeniden süzgeçle yağdan alarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun...

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN