Lokantaların meşhur beyin çorbası tarifi! Bunu içen ne hasta oluyor ne üşüyor: Yemem diyen bile kaşık kaşık götürecek

Lokantaların meşhur beyin çorbası tarifi! Bunu içen ne hasta oluyor ne üşüyor: Yemem diyen bile kaşık kaşık götürecek

Geleneksel Osmanlı mutfağının bir parçası olan beyin çorbası, vitamin ve mineral açısından zengin içeriğiyle öne çıkıyor. Üstelik bunu içen ne hasta oluyor ne üşüyor. İşte lokantaların meşhur beyin çorbası tarifi!

Gastronomi dünyası her geçen gün yeniliklerle ve özgün tatlarla zenginleşirken, geleneksel lezzetler de unutulmaya yüz tutuyor. Ancak, bu lezzetlerin içinde bazıları vardır ki, sadece damakları değil, kültürü ve tarihleriyle de büyüleyici bir hikayeye sahiptir. İşte bu lezzetlerden biri: Beyin Çorbası.

Beyin çorbası, adını içinde bulunan beyin dokusundan alsa da, birçok kültürde sağlığa faydalı olduğuna inanılan bir yemektir. Özellikle Osmanlı mutfağında önemli bir yer tutan bu lezzet, günümüzde de birçok kişi tarafından özlemle hatırlanmaktadır. İşte bu lezzetin ayrıntılı tarifi şöyle...

MALZEMELER

1 adet dana beyin

2 yemek kaşığı un

1 su bardağı yoğurt

1 tane bulyon

1 limonun suyu

5 su bardağı su

maxresdefault.jpg

YAPILIŞI

  • Önce dana beynini suya yatırın ve üstündeki zarı çıkartın sonra tencereye tuzlu sıcak su koyup haşlayın.
  • Başka bir tencerede yoğurt, un, limon, bulyon karışımını kaynatın iyice pişmiş beyini bıçakla parçalayıp karışıma ekleyin.
  • Bir taşım daha kaynatıp ocağı kapatın sıcak servis yapın.

Afiyet olsun.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN