Makarnayı bir de bu tarifle deneyin! Misafirlerinizin dibi düşecek... Bir yiyen daha yok mu diyecek

Makarnayı bir de bu tarifle deneyin! Misafirlerinizin dibi düşecek... Bir yiyen daha yok mu diyecek

Büyük küçük demeden hepimizin severek yediği makarnayı daha önce kıyma soslu denemediyseniz çok şey kaçırmış olabilirsiniz. Yemelere doyamayacağınız bu lezzeti sizde hemen deneyin...

Öğlen yemeklerinize veya akşam yemeğinde ne yapsam diye düşünenlere çok kolay ve pratik bir tarif ile karşınızdayız. Bugün haberimizde sizler için özenle kıyma soslu makarna tarifini paylaştık. Mutfakta çok zaman harcamadan şipşak yapabileceğiniz bu lezzete hayran kalacaksınız. İşte enfes kıyma soslu makarna tarifi şöyle;

MALZEMELER

1 paket makarna

200 gr. kıyma
4 yemek kaşığı sıvı yağ
2 diş sarımsak
1 adet soğan
1 adet çarliston biber
1 adet domates
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
1 çay kaşığı pul biber
1 su bardağı makarnayı haşladığımız sudan su

YAPILIŞI

Damaklarınıza bayram ettirecek enfes kıymalı makarna tarifimiz için öncelikle her zaman ki gibi makarnamızı haşlayalım. Haşlanan makarna suyundan bir bardağını kenara ayıralım. Şimdi de kıymalı makarnanın sosunu hazırlayalım. Yapışmaz bir tavaya kıymamızı koyalım. Kıyma suyunu salı tekrar çekince üzerine sıvıyağını ekleyip kavuralım. Daha sonra üzerine ezilmiş sarımsağı, minik minik doğranmış kuru soğanı ekleyip tekrar kavuralım.

basliksiz-3.jpg

MAKARNANIN BU HALİNİ ÇOK SEVECEKSİNİZ

Hemen ardından üzerine küp küp doğradığımız çarliston biberi ve domatesi de ekleyip sebzelerin pişmesini bekleyelim. Üzerine ayırdığımız makarna suyunu, tuzu, karabiberi, kırmızı toz biberi, pul biberi ekleyelim. Sos biraz suyunu çekince ocaktan alalım ve makarnaların üzerine dökelim. Makarnayı ve kıymalı sosu güzelce harmanlayalım. Sıcak sıcak servis edelim.

AFİYET OLSUN...

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN