Makarnayı yıllardır yanlış pişiriyormuşuz! Ünlü şef Danilo Zanna İtalyanların gizli formülünü verdi

Makarnayı yıllardır yanlış pişiriyormuşuz! Ünlü şef Danilo Zanna İtalyanların gizli formülünü verdi

Ünlü Şef Danilo Zanna, lezzetli bir makarna tarifi paylaştı. Tarif, basit olmasına rağmen püf noktalarıyla makarnayı daha özel hale getirebilirsiniz. Makarnayı pişirirken suya yeterli miktarda tuz eklemek önemlidir. Tuz, makarnaya özgün bir lezzet katmaktadır. Genellikle 1 litre suya 1 yemek kaşığı tuz eklemek idealdir. Makarnayı süzüp soğuk suyla yıkamak yerine sıcak suyla bekletmek daha iyidir. Sıcak su, makarnanın sıcak kalmasını sağlar ve sosun daha iyi yapışmasına yardımcı olur. Ayrıntılar haberimizde...

Ünlü Şef Danilo Zanna, basit bir tarifle en lezzetli makarnayı yapmanın sırrını paylaştı. İşte leziz mi leziz makarnanın tarifi...

DANİLO ŞEF'TEN LEZİZ MAKARNA TARİFİ

makarna

Ünlü Şef Danilo Zanna, makarna yaparken tuzun suya kaynamadan eklenmesinin işe yaramayacağını ve tuzun tencerenin dibine çökerek erimeyeceğini belirtiyor.

Haşlama suyuna yağ eklemenin ise makarnanın yapışmasını engellemediğini ve sadece yüzeyde kalıp bir işe yaramadığını ifade ediyor.

Makarnayı soslamadan önce soğuk suya tutmanın yerine, 1 dakika erken çıkararak tavada sosuyla pişirmenin daha iyi olduğunu öneriyor.

Paket makarnaların üzerinde belirtilen pişirme süresine uymanın önemli olduğunu vurguluyor.

Makarnaları sos tenceresine alırken haşlama suyundan bir kepçe nişasta geçmiş su eklemenin sosun bağlanmasını ve homojen bir yüzey oluşturmasını sağladığını söylüyor.

Beslenme uzmanları, al dente pişirilen makarnanın sindirimin daha uzun sürmesine ve kan şekerinin dengeli olarak yükselmesine yardımcı olduğunu belirtiyor.

Makarna suyunun kaynadıktan hemen sonra tuzun eklenmesi gerektiği ve suyun altının kısılması gerektiği öneriliyor.

Makarna pişirirken yapışmaması için sıvıyağ veya zeytinyağı eklenebileceği ve uygun büyüklükte bir tencere kullanılması gerektiği vurgulanıyor.

Makarna haşlanırken su yüksekliğinin tencerenin 3/4'ünü geçmemesine dikkat edilmesi gerektiği ve bol tuzlu suda haşlanması gerektiği belirtiliyor.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN