MasterChef süt reçeli nasıl yapılır? En lezzetli ve kolay süt reçeli tarifi ve malzemeleri

MasterChef süt reçeli nasıl yapılır? En lezzetli ve kolay süt reçeli tarifi ve malzemeleri

MasterChef Türkiye heyecanı devam ederken programda birbirinden lezzetli yemekler yapılmaya devam ediyor. Haftanın ikinci dokunulmazlık oyununa gelirken şefler yarışmacılardan kahvaltılık tarifler istedi. MasterChef Türkiye süt reçeli tarifi en çok araştırılan tarihler arasında yer alıyor. İşte MasterChef Türkiye süt reçeli tarifi…

Ekranların en sevilen yarışma programları arasında yer alan MasterChef Türkiye 2022 sezonu hız kesmeden devam ediyor. 14 Eylül Çarşamba günü ekrana gelecek olan programda şefler yarışmacılardan birbirinden farklı kahvaltılık tarif istedi. 9 farklı tarif ile yarışmacıların karşısına çıkan şefler süt reçeli yapılmasını istedi. Programın izleyicileri yapılan tarifleri araştırırken en dikkat çeken tarifi ses süt reçeli oldu. İşte MasterChef Türkiye süt reçeli tarifi…

Süt reçeli nasıl yapılır?

Malzemeler;

1 lt hazır süt

1 su bardağı toz şeker

Bir çay kaşığı kabartma tozu

Süt reçeli tarifi

Süt reçeli yapılış aşamaları;

Bir tencerenin içerisine süt ve şekeri koyarak kaynamasını bekleyin. Bu sürede sütünüzü ara ara karıştırarak dibine tutmasını engellemeniz gerekmektedir.

Kaynayan sütün içerisine kabartma tozunu ekleyiniz.Bu işlem sırasında sütünüz biraz kabaracaktır bu nedenle penceremizi büyük seçmelisiniz. Sütünüzün kabardı sırada hızlı bir şekilde karıştırmaya devam ederseniz sütün taşması mı engellemiş olursunuz.

Ardından orta ateşte 40-45 dakika kadar ara ara karıştırarak pişirmeye devam ediniz.

Sütünüz kaynadıkça rengini değişmeye ve koyulaşmaya başladığını göreceksiniz. Sütünüz koyulaşmaya başladığında dibine tutmaması için karıştırmanın gerekmektedir.

Sütünüz akışkan bir boza kıvamına geldiğinde ise altını kapatarak cam kavanozlara doldurarak soğumaya bırakabilirsiniz.

Reçelinin soğuttuktan sonra 2 saat buzdolabında bekleterek tüketebilirsiniz.

Şimdiden yapan herkese afiyet olsun

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN