Mayasız pamuk gibi poğaçalar 10 dakikada hazır! Evdekiler son kalanı yemek için resmen yarışacak

Mayasız pamuk gibi poğaçalar 10 dakikada hazır! Evdekiler son kalanı yemek için resmen yarışacak

Hem lezzetli hem de pratik poğaça yapmanın sırrı bulundu. Bu tarif sayesinde poğaçanız çayın yanına yetişecek. İşte poğaça yapmanın en pratik o yolu...

Bu kıyır kıyır, ağızda dağılan ve asla şaşmayan mayasız poğaçaları denemeden geçmeyin. Evde basit malzemelerle hızla hazırlayabileceğiniz bu nefis poğaçalar, çay saatlerinizi şenlendirecek.

ANA MALZEMELER

2 adet yumurta (1 sarısı üzeri için ayrılacak)
1 su bardağı yoğurt
2 yemek kaşığı sirke
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı tereyağı
4,5-5 su bardağı un

HAZIRLIK AŞAMASI

Yoğurma kabınızı hazır edin ve içine yumurta, yoğurt, sirke, sıvı yağ, oda ısısında yumuşamış tereyağını ekleyin. Fakat yumurtaların birinin sarısını üzeri için ayırarak kenara alın.
Bu malzemeleri iyice karıştırın. Ardından unu azar azar ekleyin ve kabartma tozu ile tuzu da ekleyip hamuru yoğurun.
Ele yapışmayan, yumuşak bir hamur kıvamı elde edin.

POĞAÇALARI ŞEKİLLENDİRME VE PİŞİRME

Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayın. Dilerseniz içerisine peynir ekleyerek zengin bir tat elde edebilirsiniz.
Yuvarladığınız hamurları tepsiye dizin. Üzerlerine kenarda ayırdığınız yumurta sarısını sürüp, isteğe bağlı olarak susam serpiştirin.
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 25 dakika kadar pişirin. Altın rengini aldığında fırından çıkarıp servis yapabilirsiniz.

Bu özel ve pratik tarifle çay saatleriniz artık çok daha lezzetli geçecek. Deneyen herkesin bayıldığı bu poğaça tarifini kaçırmamanızı tavsiye ederiz. Afiyet olsun!

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN