Nohut, pirinç, mercimek kabına 1 tane ondan koyun asla kurtlanmıyor! Bakliyatlarınız tertemiz kalıyor

Nohut, pirinç, mercimek kabına 1 tane ondan koyun asla kurtlanmıyor! Bakliyatlarınız tertemiz kalıyor

Nohut, Türk mutfağında en sık tüketilen bakliyat türlerinden biridir ve hem sağlık faydalarıyla hem de lezzetiyle oldukça sevilmektedir. Ancak nohutun yanlış koşullarda muhafaza edilmesi durumunda böceklenme ve küflenme gibi sorunlar ortaya çıkabilir. Neyse ki, bu sorunu çözmek için basit ve etkili bir yöntem bulunmaktadır. Bakliyatın içine 1 kaşık ondan serpin asla kurtlanmıyor

Nohutları böceklenme ve küflenme gibi sorunlardan korumak için dikkat etmeniz gereken ilk şey, onları nemli bir ortamda saklamamaktır. Doğru saklama yöntemi ve belirli bir ürün ile nohutlarınızı aylarca taze tutabilirsiniz.

İşte nohutun böceklenmesini engelleyen etkili yöntem:

1. Nohutları saklayacağınız kaplar cam kavanoz veya bez torba gibi hava almayan malzemelerden olmalıdır. Bu şekilde nohutlarınızın havayla teması azalacak ve böceklenme riski azalacaktır.
2. Cam bir kavanoz seçtiyseniz, içerisine nohutları yerleştirmeden önce 2 diş sarımsak ekleyin. Sarımsak, böceklerin nohutlara yaklaşmasını engelleyen doğal bir koku salgılar.
3. Aynı zamanda nohutları tuz ile saklamayı da deneyebilirsiniz. Bir kilogram nohut için yaklaşık bir kaşık tuz yeterli olacaktır. Tuz, nohutların nemini alarak böceklenmeyi önler.

Bu yöntemleri uygulayarak nohutlarınızı böceklenme ve küflenme gibi sorunlardan koruyabilir ve uzun süre taze tutabilirsiniz. Nohutlarınızı doğru şekilde sakladığınızda, her zaman taze ve sağlıklı bir şekilde tüketebilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN