Pastane Usulü Tulumba Tatlısı Yapmak İsteyenler İçin Pasta Usulü Tulumba Tarifi

Pastane Usulü Tulumba Tatlısı Yapmak İsteyenler İçin Pasta Usulü Tulumba Tarifi

Çıtır çıtır tulumba tarifini öğrenmek istermisiniz? Pastaneden aldığınız tulumba tatlısına asla benzemeyen tadı çok daha ötesinde olan tarifimizi sizlerle paylaşacağız. Şerbetli tatlıların arasında en lezzetlisi olarak yer alan çıtır çıtır tulumba tatlısını siz de evinizde pratik bir şekilde yapabilirsiniz.

Uzun yıllardır sevilerek tüketilen ve en meşhur lezzetlerimizden birisi olan tulumba tatlısı yapmanın püf noktaları ve ince ayrıntıları bulunuyor. Hamuru ve şerbetini hazırlarken dikkat etmeniz gereken ince ayrıntılarına önem vermeniz gerekiyor.

Küçük büyük demeden herkesin sevdiği tulumba tatlısının tarifi internette en çok arananlar listesinde yerini alıyor. Sizde tadına asla doyamayacağınız tulumba tatlısı yapmak istiyorsanız haberimizde mutlaka göz atmalısınız. Peki evde kolayca çıtır çıtır tulumba tatlısı nasıl hazırlanır? Pastaneden bile lezzetli tulumba tatlısı nasıl yapılır? Malzemeleri neler? Gibi sorularınızın cevaplarını açıklıyoruz.

TULUMBA TATLISI MALZEMELERİ

3 adet yumurta
3 yemek kaşığı irmik
1 yemek kaşığı limonun suyu
1 çay kaşığı toz şeker
Yarım çay kaşığı tuz
Kızartmak için ayçiçek yağı

TULUMBA TATLISI ŞERBETİ İÇİN

3 bardak su
3 su bardağı şeker
2 yemek kaşığı limonun suyuiçin ayçiçek yağı

TULUMBA TATLISI HAZIRLANIŞI

Öncelikle tulumba tatlımızın şerbetini hazırlamak için şeker ile suyu tenceremize ilave ederek kaynatamaya başlayalım. Kaynadıktan sonra 30 dakika kadar koyu kıvama gelene kadar katmaya devam edelim ve limon suyu ekleyerek şerbetin ılık sıcaklığa ulaşmasını bekleyelim.

Şerbetimiz ılıdıktan sonra tamamıyla soğuması için buzdolabına yerleştirelim.

Tulumba tatlısı hamurunu hazırlamak için tencereye ilk olarak su ve tereyağını ekleyelim. Ardından şeker ile tuzu ekleyerek kaynatmaya başlayalım.

Unumuzu eleyerek kaynamakta olan suyun içine aktaralım ve hemen karıştırmaya başlayalım.
Ocağın altına kısarak 4-5 dakika civarında hiç durmadan karıştırmaya devam ederek hamurumuzu bu şekilde pişirelim.

2022/03/14/tulumba.jpg

Hamuru soğuması için bir kenara kaldırıyoruz ve dinlenmeye bırakıyoruz. Hamur dinlendikten sonra sonra yumurtaları içine kırıp mikser ile karıştırıyoruz. Ardından üstüne limon suyu ve irmiği ekledikten sonra 5 dakika kadar ayarı yüksek şekilde karıştırmaya devam ediyoruz.

Geniş bir tencereye ayçiçek yağını ekliyoruz ve ocağımızı yüksek ayara çekip ısıtıyoruz. Sonra büyük bez sıkma torbasına yıldız uç takarak torbanın yarısına kadar hamuru içine dolduruyoruz. Hazırladığımız hamurdan göz kararı olacak şekilde tencerenin içine istediğimiz boyutta sıkıyoruz ve makas yardımıyla kesiyoruz.

2022/03/14/tulumba-2.jpg

Bu aşamada tulumbaların çıtır çıtır olmasını istiyorsanız ocağın altını kısmayı mutlaka unutmayın ve ara ara kevgir yardımıyla karıştırarak karamel rengini alana kadar pişirin.

Pişirdiğimz tulumbaları soğuk şerbete alıyoruz ve 3 dakika kadar bekletiyoruz.

Afiyet olsun.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN