Pastaneden almayı sonlandıracak tarif! Ramazan sofralarınız resmen şenlenecek: İşte ustaların tulumbadaki büyük sırrı…

Pastaneden almayı sonlandıracak tarif! Ramazan sofralarınız resmen şenlenecek: İşte ustaların tulumbadaki büyük sırrı…

Ramazan sofralarının olmazsa olmazı tulumba tatlısını evde yapmak aslında sandığınız kadar zor değil. Birkaç ufak detaya dikkat ederek, pastanelerdeki lezzeti aratmayan tulumba tatlısı yapabilirsiniz. İşte, pastaneden almayı sonlandıracak tarif…

Evde tulumba tatlısı yaparken birkaç püf noktaya dikkat ettiğinizde, pastanelerdekini aratmayan bir lezzet yakalamanız mümkün. Hem lezzetli hem de ev yapımı olduğundan içeriğinde katkı maddesi bulunmayan bu tarif artık vazgeçilmeziniz olacak. İşte, evde tulumba tatlısı tarifi…

MALZEMELER

HAMURU İÇİN

2 su bardağı su

2,5 su bardağı un

1 yemek kaşığı tereyağı

1 çay kaşığı toz şeker

Yarım çay kaşığı tuz

3 adet yumurta

3 yemek kaşığı irmik

1 yemek kaşığı limon suyu

ŞERBETİ İÇİN

3 su bardağı şeker

3 su bardağı su

2 yemek kaşığı limon suyu

KIZARTMAK İÇİN

Ayçiçek Yağı

tulumba-tatlisi-tarifi-1.jpg

TULUMBA TATLISI TARİFİ

Öncelikle şerbeti hazırlamakla başlıyor. Şerbet için şeker ve suyu uygun bir tencereye alın ve kaynamaya başladığı zaman kısık ateşte 30-35 dakika koyu kıvam alana dek kaynatın. Kaynadıktan sonra limon suyunu ekleyerek ılıması için kenara alın.

Şerbetin çok soğuk olması tatlının çıtırlığı açısından büyük önem taşıyor. Bu yüzden ılıdığından emin olduktan sonra buzdolabına alarak iyice soğutmalısınız.

Hamur için tencereye su, tereyağı, şeker ve tuz ekleyerek kaynatın. Unu eleyerek kaynattığınız su karışımına birden ekleyin ve tahta kaşıkla tüm gücünüzü kullanarak karıştırın. 4-5 dakika devamlı karıştırarak pişirin. Hamurunuzu da soğuması için kenara alın. Hamur biraz dinlendiğinde, yumurtaları teker teker hamura kırın ve mikserle tekrar iyice karıştıran.

Yumurtaları yedirme işleminin ardından, limon suyu ile irmiği ekleyin ve mikserle yeniden 5 dakika yüksek ayarda karıştırın. Bu işlemin ardından parlak ve yapışkan bir hamur elde etmeniz gerekiyor. Yağı geniş bir tencereye alarak yüksek ayarda kızdırın. İsterseniz tulumbaları soğuk yağa sıktıktan sonra, yağın altını açın, ben yağı önceden ısıtıyorum tekrar yağı soğutmaya gerek kalmıyor o zaman. Büyük bir bez sıkma torbasına yıldız uç takın ve torbanın yarısına kadar hamuru ekleyin. Hamurdan istediğiniz boyutta yağa sıkın ve makas ile kesin.

Yüksek derecedeki yağın altını kısarak tatlıyı ağır ağır pişirin ki hem içi çiğ kalmasın hem de dışı çıtır olsun. Bu şekilde kevgirle ara sıra karıştırarak karamel rengini alana dek pişirin.

Pişen tulumba tatlılarını yağdan alarak hemen soğuk şerbete atın ve 2/3 dakika bekletin. Hamurunuz bitene kadar bu işlemi uygulayın.

DİKKAT: En önemlisi şerbetin koyu kıvamlı ve çok soğuk olması, şerbetin ılınmamasına özen gösterin, gerekirse buz dolu kabın içine yerleştirin ve ılınmasını engelleyin. Sıcak tulumbaları ekledikçe şerbet ılınıyor maalesef. Tulumbaları kısa bir sürede kızartmaya çalışmayın ağır ağır pişirin, ne kadar ağır pişerse o kadar güzel olur.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN