Pilav Yaparken Sakın Bu Hataları Yapmayın! İşte Pilav Yapanların Sıklıkla Yaptığı 8 Hata

Pilav Yaparken Sakın Bu Hataları Yapmayın! İşte Pilav Yapanların Sıklıkla Yaptığı 8 Hata

Ana yemeklerin tamamlayıcısı olan pirinç pilavını yapmak ne kadar basit bir iş gibi görünse de pilavı lapa olmadan tane tane yapmak ustalık ister. Peki tane tane iyi bir pilav yapabilmek için ne yapmalıyız? Pilav yaparken nelere dikkat edersek pilavımız güzel olur?

Geleneksel Türk mutfağının ana yemeklerin yanına en çok yakışan tamamlayıcı unsuru olan pilav yapmanın püf noktaları bulunmakta. Pirinç pilavı çeşitli şekillerde yapılıyor olması ve sebzeli veya etli yemeklerin yanında mutlaka servis edilen bir yemektir. Doyurucu olması nedeniyle de çok tercih edilir. Pilav yapmak özen gösterilip yapılacak ayrı bir sanattır. Çünkü pilavınızın lezzetli, tane tane olması kullanılan malzemeye, pişirme tekniğinize ve en önemlisi el lezzetinize bağlıdır. Peki iyi bir pilav yapmanın yolları nedir? Pilav yaparken yapılan hatalar nelerdir?

1. Yanlış tencere kullanmak

İyi bir pilav yapmanın kurallarından biri tencere seçimidir. Pilav yapacağınız tencerenin kalın tabanlı olmasına dikkat etmelisiniz. Çünkü pilavı yaptığınız tencerenin kalın tabanlı olması ısının daha uzun süre tabanda tutulmasını ve böylece pirincin daha iyi pişmesini sağlayacaktır.

728xauto.webp

2. Pirinci yıkamamak

Tane tane, lapa olmayan bir pilav yapmak istiyorsanız pirinç seçiminizin önemli olduğu kadar kullanacağız pirinci yıkamanızda son derece önemlidir. Pirinci yıkayarak hem pirinçteki nişastanın gitmesini sağlamış olursunuz hem de pirinçteki kimyasalların gitmesini sağlarsınız.

3. Ocak ateşini doğru ayarlamamak

Ocağınızın demirleri yanan ateşle birlikte ısındığı için pilav yaparken demirlerin de ısındığını unutmamalısınız. Çünkü ısınan ocak demirleri tencerenize ısı vermeye devam edecektir. Bu yüzden pilavınızı kısık ateşte yapmanız önemli.

4. Yüksek ateşte pişirmek

Yüksek ateşe koyduğunuz bütün pirinç cinsleri çok nişasta salınımı yapar. Pilavınızın lapa olmasının sebebi budur. Her zaman pilavınızı kısık ateşte yapmanızı öneririz. Eğer kısık ateşi ayarlayamıyorsanız ısı duyarlı otomatik zamanlayıcılar kullanabilirsiniz.

1631996320386.webp

5. Tencerenin kapağını sürekli açmak

Daha önce pilav pişirirken kontrol etmek amaçlı açıp kapattığınız tencere kapağınızın pilav yapmada ki en büyük hatalardan biri olduğunu biliyor muydunuz? Böyle yaparak dikkatle ayarladığınız su oranını buharlaşma etkisiyle bozarsınız. En iyisi pilavınızı rahat bırakmak, bu mantıklıca olacaktır.

6. Doğru miktarda su eklememek

Pilav yaparken yapılan hatalardan biri de pilavınızın suyunu ayarlayamamaktır. Eğer pilavınızın suyunu az koyarsanız pirinçleriniz diri kalır, pilavınızın suyunu az koyarsanız da pilavınız yapışık bir şekilde tane tane olmaz.

7. Piştikten sonra pilavı dinlendirmemek

Pilav yaparken yapılan son hatalardan biri de pilavınız piştikten sonra dinlendirmemiş olmanızdır. Yaptığınız pilavı en az 10 dakika kadar dinlendirmelisiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN