Poğaça, börek, keki balon gibi şişiren püf noktası! Kabına sığmayacak

Poğaça, börek, keki balon gibi şişiren püf noktası! Kabına sığmayacak

Doğru yöntemleri kullanarak lezzetli kek, turta ve hamur işleri yapmak oldukça önemlidir. Aşağıda bahsettiğimiz püf noktalara dikkat ederek evinizde harika hamur işleri yapabilirsiniz. İşte püf noktaları..

Kek, börek, turta gibi tatlı ve tuzlu hamur işleri Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetleridir. Ancak birçok kişi bu lezzetli yiyecekleri pişirirken yanlış yöntemler kullanarak sonuçtan memnun kalmayabilir. Neyse ki, bu yazıda sizlerle keklerin, böreklerin ve pasta ustalarının sırlarını paylaşacağız.

img-8819.jpeg

Bir pasta nasıl pişirilir?

Kek yaparken nelere dikkat etmeniz gerektiğini biliyor musunuz? Öncelikle kek hamurunun homojen bir kıvama gelmesi için malzemeleri oda sıcaklığında kullanmanız gerekiyor. Ayrıca unu elemek kekin kabarmasına yardımcı olur.

Keki fırına koymadan önce fırın sıcaklığının doğru ayarlandığından emin olun. Kek pişerken fırının kapağını açmayın, aksi takdirde kek çökebilir. Kekin pişip pişmediğini kontrol etmek için kürdan testi yapabilirsiniz. Kürdanı kekin ortasına batırın ve çıkardığınızda üzerinde hamur kalmamışsa kekiniz hazırdır.

Börek yaparken nelere dikkat etmelisiniz?
Pasta yapmaktan daha kolay olsa da börek yaparken dikkat etmeniz gereken bazı noktalar vardır. İlk olarak hamuru ince bir şekilde açmak önemlidir. Hamur inceltici kullanarak hamur işine lezzet katabilir ve pişirme süresini kısaltabilirsiniz.

Böreğin içine çok fazla malzeme koymamaya özen gösterin, aksi halde hamur pişerken iç malzeme taşabilir. Böreği fırına koymadan önce yumurta sarısı ile kaplamak da böreğin renginin güzel olmasını sağlar.

Pasta yapmanın püf noktaları nelerdir?

Bir kekin iyi pişmesi için fırın sıcaklığının doğru ayarlanması gereklidir. Ayrıca kek hamurunu homojen bir kıvama gelene kadar iyice çırpmanız önemlidir. Kek hamuruna kabartma tozu veya karbonat eklediyseniz, pişirmeden önce birkaç dakika bekletip ardından hemen fırına koyun.

Keki fırına koymadan önce kek kalıbını yağlamayı unutmayın. Kek kalıbının boyutu da önemlidir, eğer kalıbınız kekinizden büyükse kek kabarmayabilir.

Börek yaparken nelere dikkat etmelisiniz?

Hamur işlerinizin bozulmasını önlemek için 5 ipucu vardır. Usta aşçılar bu sırlardan yararlanarak börek pişirirken emeklerinin boşa gitmesini engellemişlerdir.

İşte emeklerinizin boşa gitmemesi için bilmeniz gerekenler:

1. Hamuru hava almayacak şekilde saklayın:
Ruloları hava geçirmez bir kapta veya torbada saklamak, bozulmalarını önlemeye yardımcı olur.
2. Hamur işini buzdolabında saklayın:
Böreği hava almayan bir kapta veya poşette buzdolabında saklamak, bozulmalarını önlemeye yardımcı olabilir.
3. Dondurulmuş börek:
Böreği hava almayan kaplarda veya poşetlerde dondurarak bozulmasını önleyebilirsiniz. Dondurulmuş böreği ısıtarak veya oda sıcaklığına getirerek servis edebilirsiniz.
4. Taze malzemeler kullanın:
Taze malzemeler kullanmak, böreklerinizin daha uzun süre taze kalmasına yardımcı olabilir. Taze un, taze maya, taze peynir gibi malzemelere dikkat edin.
5. Böreği fırından çıkarmayın:
Böreği fırından çıkardıktan hemen sonra tüketmeye özen gösterin. Ekmek fırından çıktığında soğuma ve bozulma olasılığı daha yüksektir.

Bu yöntemleri kullanarak hamur işlerinizin bozulmasını önleyebilir ve daha uzun süre taze kalmasını sağlayabilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN