Restoranlardaki makarnalar neden daha lezzetli ortaya çıktı! Meğer böyle yapıyorlarmış: Yıllarca haşlayarak tadını bozmuşuz

Restoranlardaki makarnalar neden daha lezzetli ortaya çıktı! Meğer böyle yapıyorlarmış: Yıllarca haşlayarak tadını bozmuşuz

Restoranlarda daha lezzetli olan makarnaların sırrı ortaya çıktı. Restoranlarda sipariş edilen makarna meğer bölye yapılıyormuş. Haşlama yolunu deneyenler yıllardır yanlış yaptığının farkına varıyor. İşte sır gibi saklanan makarna tarifi...

Türk mutfağının önemli bir bölümünde yer alan makarna, çeşitleriyle ve lezzetiyle ön plana çıkıyor. Birçok çeşidi bulunan makarna, en sevilen ve en çok tüketilen yemekler arasında yer alırken, püf noktası paylaşıldı. Meğer yıllardır makarnayı yanlış yapıyormuşuz.

HAŞLAMA YÖNTEMİ

Pratik yemeklerden birisi olan makarna, hem hazırlanışı hem de lezzetiyle baş döndürüyor. Küçük dokunuşların bile lezzetine lezzet kattığı makarnalarda, haşlama usulüne göre de lezzeti farklılık gösterebilir. Önce kaynatılan makarnaya sona tuz ve daha sonra sıvı yağ eklenir. Haşlanmaya bırakılan makarnadan farklı bir lezzet arıyorsanız, pişirme yöntemini değiştirmeniz gerekir.

resized-b24aa-58f6fd94ce3632af.jpeg

BAHARAT ORANINA DİKKAT

Makarna pişirmede lezzeti en çok etkileyen faktörlerden birisi malzemelerin doğru oranda eklenmesidir. Genellikle makarna pişiriminde aromanın baharat tarafından verdiği düşünülse de, fazla baharat lezzetini ortadan kaldırabilir. Yapısına uygun olmayan baharatlar tadında istemediğiniz değişikliklere sebep olabilir. Makarnanın baharatının orantılı olmasına dikkat edilmesi gerekir.

besinler-8.jpg

USTALARIN PİŞİRME YÖNTEMİ

Restoran ustaları tarafından hazırlanan makarnalarda pişirme yöntemi biraz daha farklı. Daha lezzetli olması için yapılan bu yöntemde, makarna tencerede öncelikle birazcık kavruluyor. Daha sonrasında 10 dakika kadar makarnayı yayla ile kavurarak üzerine salçası ekleniyor. Kavurma işlemini abartmanız halinde yemeğinizden olabilirsiniz. Makarna rengi kahverengiye döndükten sonra su eklyerek daha lezzetli bir hale getirebilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN