Sadece birkaç malzemeyle en lezzetli pastane tatlısını yapın! İşte bol şerbetiyle damak çatlatan bulut tatlısı

Sadece birkaç malzemeyle en lezzetli pastane tatlısını yapın! İşte bol şerbetiyle damak çatlatan bulut tatlısı

Anlık tatlı kriziniz tuttuğunda yada aniden misafiriniz haber verdiğinde kolay ve pratik bir tarif arıyorsanız doğru yerdesiniz. Bugün sizler için sadece birkaç malzeme ile kolay ve pratik bir şekilde hazırlayabileceğiniz bulut tatlısının tarifini hazırladık. İşte bol şerbetiyle damak çatlatan bulut tatlısı

Gastronomi dünyasında adını sıkça duyuran ve tatlı severlerin favorisi haline gelen bulut tatlısı, hafif dokusu ve lezzetli içeriği ile damakları şenlendiriyor. Özellikle son dönemde popülerliği giderek artan bu tatlı, kendine özgü tarifiyle sofralardaki yerini sağlamlaştırıyor. İşte şipşak hazırlayabileceğiniz bulu tatlısının tarifi şöyle;

MALZEMELER

200 ml sıvı krema

1 paket kabartma tozu

1 su bardağı dolusu un

Şerbeti için:

2 su bardağı toz şeker

2,5 su bardağı su

Yarım dilim limon

Üzerini süslemek için:

Öğütülmüş Antep fıstığı

basliksiz-3.jpg

YAPILIŞI

  1. Öncelikle tatlının şerbeti yapılıp soğumaya bırakılır. Tencereye su şeker ve limon dilimi alınıp 20-25 dk kaynatılır. Ocaktan alınıp soğumaya bırakılır.
  2. Yoğurma kabına sıvı krema ve kabartma tozu alınır iyice karıştırılır. Üzerine un eklenir ve spatula ile karıştırılır. Ele yapışan bir kıvamda olacak daha fazla un ilavesi yapmayın.
  3. Kolay şekillendirmek için küçük bir kaba 1 yemek kaşığı sıvı yağ alıp elinizi yağa batırarak kolayca yuvarlayabilirsiniz.
  4. Hamurdan cevizden küçük parçalar alınarak yuvarlanır. Yağlanmış veya yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir.
  5. Önceden ısıtılmış 180 derecede 20-25 dk pişirilir.
  6. Pişen tatlılar ılımaya bırakılır.
  7. Ilık tatlılara soğuk şerbet dökülür. 10-15 dk dinlendikten sonra tüm tatlılar ters çevrilir. 10 dk da bu şekilde dinlendirilir.
  8. Şerbetini iyice çeken tatlıların üzeri Antep fıstığı ile süslenir. İşte tatlınız servise hazır.

AFİYET OLSUN…

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN