Sakın yapıp Instagram'a koymayın çünkü herkes tarifini soruyor! İşte şekliyle hayran bıraka pamuk gibi leopar poğaça tarifi

Sakın yapıp Instagram'a koymayın çünkü herkes tarifini soruyor! İşte şekliyle hayran bıraka  pamuk gibi leopar poğaça tarifi

Bu tarifi yaptığınıza pişman olabilirsiniz, hele Instagram'a sakın atmayın! Herkes tarifi için yakanıza yapışacak! Lezzetin ve şıklığın buluştuğu bir poğaça! İşte şekliyle hayran bıraka pamuk gibi leopar poğaça tarifi...

Misafirlerinize hep aynı poğaçayı yapmaktan sıkıldıysanız buna bayılacaksınız. Evde yaptığınıza inanamayacaklar, kendinizi tam bir pastacı gibi hissedeceksiniz. Damakları şenlendiren ve göz dolduran leopar poğaçayı yaptıktan sonra diğer poğaçalara dönüp bakmayacaksınız bile. Kolayca hazırlayacağınız bu tarifle herkesi etkileyebilirsiniz. İşte leopar poğaça tarifi...

MALZEMELER

1/2 su bardağı ılık süt

1/2 su bardağı yoğurt

1/2 su bardağı sıvı yağ

1/2 paket yaş maya

1 yemek kaşığı toz şeker

1 çay kaşığı tuz

3 su bardağı un

ÜZERİ İÇİN:

1/2 su bardağı pirinç unu

1 tatlı kaşığı instant maya

1 tatlı kaşığı toz şeker

1 tatlı kaşığı sıvı yağ

1 tutam tuz

1/4 su bardağı su

PÜF NOKTASI:

  • Hamuru en iyi şekilde mayalandırabilmeniz için sütü ve yoğurdu ılık kullanın. Gerekirse ocakta biraz ısıtın. İç malzemeyi gönlünüze göre seçebilirsiniz, dilerseniz sade de yapabilirsiniz.

NASIL YAPILIR?

Yumurta Yok Katı Yağ Yok????Tadına Doyum Olmayan Leopar Poğaçam @BeraTatlidunyasi - YouTube

  • Ilık süt, toz şeker ve yaş mayayı bir kaba alın, maya güzelce eriyene kadar karıştırmaya devam edin.
  • Karışıma ılık yoğurt ve sıvı yağı ekleyin.
  • Tuzu da ekleyip ardından yavaş yavaş un ekleyerek yoğurmaya başlayın. Ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğurun.
  • Hamurunuzu yoğurduktan sonra temiz bir bezle üstünü örtün ve mayalanması için oda sıcaklığında bir saat kadar bekletin.
  • Başka bir kapta üstü için gerekli olan tüm malzemeleri harmanlayın. Kek hamurundan biraz daha yoğun bir karışım elde etmeniz gerekiyor.
  • Üstü için hazırladığınız karışımın kıvamı çok koyu da olmamalı, çok sıvı da. Koyu olursa çok az su ile açabilirsiniz. Sıvı olursa da biraz daha pirinç unu ekleyebilirsiniz.
  • Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparın ve yuvarlayarak yağlı kağıt serili tepsiye dizin.
  • Üstü için hazırladığınız karışımı, her poğaçaya bir tatlı kaşığı olacak şekilde eşit dağıtın, kenardan akmaması için özen gösterin.
  • Fırınınızı 200 derecede ısıttıktan sonra üstü kızarana kadar 18 dakika boyunca kontrollü olacak şekilde pişirin.
  • Fırından çıkardığınızda hemen üstünü temiz bir bezle örtün ve dinlendirdikten sonra servis edin.
  • Afiyet olsun.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN