Sanayi usulü kase kase içilen tavuk çorbası tarifi! Çorbacıların Püf noktası meğer buymuş

Sanayi usulü kase kase içilen tavuk çorbası tarifi! Çorbacıların Püf noktası meğer buymuş

Terbiyeli tavuk çorbası, Türk mutfağının en sevilen geleneksel lezzetlerinden biridir. Bu çorba, hem besleyici hem de lezzetli bir seçenek sunmaktadır. Evde kolayca hazırlayabileceğiniz bu tarif, sofralarınıza sıcak bir dokunuş katacaktır. Çorbacıların püf noktası meğer buymuş…

Terbiyeli tavuk çorbası, özellikle soğuk kış günlerinde içinizi ısıtacak bir seçenektir. Yapımı sandığınızdan daha kolay olan bu lezzetli ve besleyici çorbanın tarifini aşağıda bulabilirsiniz.

Malzemeler:

• Yarım tavuk göğsü
• 1 çay bardağı pirinç
• 1 su bardağı haşlanmış nohut
• 2 litre su

Terbiyesi için:

• Yarım limon suyu
• 3 adet yumurta sarısı
• 1 dolu yemek kaşığı un

Üzerine:

• 3 yemek kaşığı tereyağı
• İnce doğranmış maydanoz

Öncelikle tavuğu haşlayın. Eğer tavuğu kemikli olarak haşlarsanız, çorbanın lezzeti daha yoğun olacaktır. Haşlanan eti çıkarıp, yıkanmış pirinci ilave edin. Pirinçler yumuşayana kadar pişirin. Eğer çorba çok koyu olursa, kaynar su ekleyerek kıvamını ayarlayabilirsiniz. Haşlanmış nohudu ve didiklenmiş tavuk etini ekleyin. Tuzunu da ilave edin.

img-8844.jpeg

Terbiyesi için, 3 yumurta sarısını beyazından ayırın. Yarım limon suyu ve 1 yemek kaşığı unu karıştırın. Bu karışıma 1-2 kepçe kaynar çorba suyu ekleyerek çırpın. Terbiyeyi karıştırarak çorbaya ilave edin ve karıştırın. Kıvamını isteğinize göre ayarlayabilirsiniz, daha koyu veya daha sulu olmasını tercih edebilirsiniz.

Üzerine tereyağını kavurun ve yarısını çorbaya dökün. Kalan tereyağını kaselere koyarken gezdirin ve ince doğranmış maydanoz serpip servis yapın.

Terbiyeli tavuk çorbası, bedeninizi ve ruhunuzu ısıtacak bir lezzet sunar. Bu geleneksel tarifi evde kolayca deneyerek, sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz. Hem lezzetli hem de doyurucu olan bu çorba, sofralarınıza farklı bir tat katacaktır. Afiyet olsun!

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN