Şerbetli tatlıların yeni gözdesi! Billuriye ile tanışın

Şerbetli tatlıların yeni gözdesi! Billuriye ile tanışın

Tatlı severlerin dikkatine! Kadayıf ve fıstığın eşsiz uyumuyla hazırlanan, şerbetli tatlıların kraliçesi billuriye tatlısı, sofralarınıza şenlik katmaya hazır. Hem lezzetli hem de pratik bu tarif, tatlı ihtiyacınızı en üst düzeyde karşılayacak ve misafirlerinizi şaşırtacak.

Geleneksel lezzetlere yeni bir soluk getiren billuriye tatlısı, pratikliği ve damak çatlatan tadıyla ön plana çıkıyor. Evde kolayca hazırlayabileceğiniz bu tatlı için malzemelerinizi hazırlayın ve lezzetli bir yolculuğa çıkmaya hazır olun.

BİLLURİYE TATLISI İÇİN GEREKLİ MALZEMELER:

• 500 g tel kadayıf
• 250 g eritilmiş tereyağı
• 1 su bardağı çekilmiş Şam fıstığı
• 3 su bardağı toz şeker ve 5 su bardağı su ile hazırlanacak şerbet
• Üzeri için 3 yemek kaşığı çekilmiş Antep fıstığı

HAZIRLANIŞI:

1. Şerbeti hazırlamak için su ve şekeri bir tencereye alın. Şeker eriyene kadar orta ateşte karıştırın. Şerbet koyulaşana kadar yaklaşık 20 dakika kaynatın ve ocaktan alın.
2. Tel kadayıfı geniş bir tepsiye yayın ve elinizle ayırarak tereyağını üzerine gezdirin. Kadayıfın tereyağını iyice emmesi için ovalayın.
3. Yuvarlak bir fırın tepsisine kadayıfın yarısını yerleştirin ve sıkıca bastırın. Üzerine çekilmiş Antep fıstıklarını serpin ve kalan kadayıfı fıstıkların üzerine ekleyip, yine sıkıca bastırın.
4. Tepsinin üzerine pişirme kağıdı serin ve 200 derece önceden ısıtılmış fırında 25-30 dakika pişirin. Fırından çıkardıktan sonra 10 dakika bekleyin, daha sonra pişirme kağıdını çıkarın ve soğumuş şerbeti üzerine yavaşça dökün.
5. Tatlıyı 30 dakika kadar şerbeti çekmesi için bekletin. Son olarak üzerini Antep fıstıkları ile süsleyerek servis yapın.

Billuriye tatlısı, şerbetli ve fıstıklı yapısıyla tatlı tutkunlarının favorisi olmaya aday. Bu kolay ve pratik tarif ile kendi mutfaklarınızda harikalar yaratabilir, sevdiklerinizle birlikte bu benzersiz tatlıyı keyifle tadabilirsiniz. Malzemelerinizi hazırlayın ve bu lezzetli maceraya atılın!

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN