Sigara böreği tarifi

Sigara böreği tarifi

Türk mutfağının en sevilen atıştırmalıklarından biri olan sigara böreği, hem pratik hem de lezzetli yapısıyla sofraları şenlendirmeye devam ediyor. Evde deneyerek, sevdiklerinizi bu enfes lezzetle buluşturabilirsiniz.

Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan sigara böreği, herkesin severek tükettiği bir atıştırmalık olarak sofralardaki yerini koruyor. İncecik hamuru ve iç malzemesiyle damaklarda unutulmaz bir tat bırakan bu börek, kolay yapımıyla da dikkat çekiyor. İşte evde kolayca hazırlayabileceğiniz nefis bir sigara böreği tarifi:

MALZEMELER:

  • Yufka (isteğe bağlı olarak hazır yufka veya evde açılmış ince yufka)
  • Beyaz peynir veya lor peyniri
  • Maydanoz
  • Yumurta (1 adet)
  • Sıvı yağ
  • Tuz
  • Pul biber (isteğe bağlı)

YAPILIŞI:

  1. İlk olarak, beyaz peyniri veya lor peynirini bir karıştırma kabında ezerek püre haline getirin.
  2. Ardından, ince kıyılmış maydanozu peynir karışımına ekleyin ve iyice karıştırın.
  3. Hazırladığınız iç malzemeyi yufkanın kenarına yerleştirin. Yufkanın kenarlarını iç malzemeyle kapatın ve rulo şeklinde sarın.
  4. Yumurtayı bir kapta çırpın.
  5. Hazırladığınız sigara böreğini önce yumurtaya, sonra da sıvı yağa batırarak yağda kızartın. Altın rengini alana kadar kızartmaya devam edin.
  6. Kağıt havlu serili bir tabağa alarak fazla yağını emmesini sağlayın.

Afiyet Olsun!

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN