Sır gibi saklanıyor! O yöntem ortaya çıktı! Meğer kışlık menemene lezzet katan şey buymuş... Aylarca taze kalacak!

Sır gibi saklanıyor! O yöntem ortaya çıktı! Meğer kışlık menemene lezzet katan şey buymuş... Aylarca taze kalacak!

Kış mevsiminin yaklaşmasıyla konserve menemen hazırlıkları başladı! Bu kış konserve menemeninizin tarifini herkes soracak! Sır gibi saklanan o yöntem ortaya çıktı! Meğer kışlık menemene lezzet katan şey buymuş... Aylarca taze kalacak!

Yaz mevsiminin sonuna yaklaşırken kış hazırlıkları başladı. Kış aylarının sofralarına lezzetli bir sürpriz katmaya ne dersiniz? Her mutfakta hazırlanan kışlık menemen kavanozlarını bir de bu tarifle deneyin. Taptaze domateslerin ve sebzelerin enfes uyumunu bir araya getiren konserve menemen tarifi, soğuk günlerin vazgeçilmezi olmaya aday! Hazırlaması oldukça kolay olan bu tarif, evinizi saran mis gibi kokularıyla sizi sıcacık bir atmosfere davet ediyor. İşte, konserve menemen yapmanın pratik adımları...

KIŞ AYLARININ ARANAN LEZZETİ: KONSERVE MENEMEN

kislik-menemen.webp

Malzemeler:

4 kilogram taptaze domates

1,5 yemek kaşığı doğal kaya tuzu

400 gram sivri biber

1 adet kapya biber

ENFES KONSERVE MENEMENİN YAPILIŞI

64e500e7962eb3d29e53734c.webp

Domateslerin kabuklarını soyup küp küp doğrayın. Geniş bir tencereye alın ve ara ara karıştırarak yüksek ateşte 30-35 dakika kaynatın.

Domatesler kaynarken biberleri hazırlayın. Biberleri yıkayıp baş kısımlarını temizleyin. Orta büyüklükte doğrayın. Kapya biberin de baş kısmını temizleyip çekirdeklerini çıkarın, aynı şekilde doğrayın.

Domatesler kaynadıktan sonra 1,5 yemek kaşığı kaya tuzunu ekleyip karıştırın. Ardından doğradığınız biberleri ilave edin. Tüm malzemeleri iyice karıştırın.

Biberleri ekledikten 5 dakika sonra tencereyi ocaktan alın. Sos sıcakken temiz kavanozlara paylaştırın. Kavanoz kapaklarını sıkıca kapatın.

Kavanozların üstünü bir battaniye veya bezle örtün. Bir gece bu şekilde beklettikten sonra ertesi günü, serin ve güneş görmeyen bir yere kaldırın.

Afiyet olsun! Bu leziz konserve menemen, soğuk kış günlerinde sizi ısıtacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN