Sivaslılar böyle yapıyor… Puf puf kabarıyor, lezzetinden yenmiyor! Herkesin burnunda tüten lezzet

Sivaslılar böyle yapıyor… Puf puf kabarıyor, lezzetinden yenmiyor! Herkesin burnunda tüten lezzet

Türk mutfağında pek çok farklı lezzet yer alırken bu tarif herkesin burnunda tütüyor. En sevilen lezzetlerden biri olarak görülen köftenin püf noktası belli oldu. Sivaslılar puf puf kabaran köfteleri bu tarifle yapıyor lezzeti Türkiye'nin bir ucundan insan getirtiyor. İşte meşhur Sivas köftesinin tarifi…

Türk mutfağının en lezzetli yemeklerinden biri olarak bilinen Sivas köftesinin yemek için kilometrelerce yol gitmenize gerek kalmadı. Sivas'ın meşhur lezzeti bu şekilde yapılıyormuş… Tam ölçü birebir Sivas köftesi tarifini sizlerle paylaşıyoruz. İşte meşhur Sivas köftesinin tarifi…

SİVAS KÖFTESİ TARİFİ

Malzemeler

1, 5 kilo kaburga, sırt ve kol etinden çekilmiş kıyma

2-3 adet domates

Tuz

Yeşil biber

Tırnak pidesi

sivas-koftesi-1.jpg

SİVAS KÖFTESİ NASIL YAPILIR?

  • Kıymayı bir gece önceden tuzlayarak bekletiniz.
  • İyice yoğurduğunuz köfteleri ceviz büyüklüğünde parçalar halinde koparıp avuç içine yuvarlak olacak şekilde ince ince şekillendiriniz.
  • Hazırladığımız köfteleri mangal ateşinde ya da tavada pişiriniz.
  • Tavada domateslerle birlikte pişirdiğimiz köfteleri tırnak pide üzerinde domatesle birlikte servis edebilirsiniz.
  • Şimdiden herkese afiyet olsun!

KÖFTELİK KIYMA NASIL OLMALIDIR?

Sivas köftesi için en dikkat edilmesi gereken nokta kıymanın kalitesidir. Kıyma alırken hijyen kurallarına dikkat etmeniz gerekiyor. Etin doğru koşullarda saklandığından emin olduktan sonra doğru çekilmiş olması da son derece önemlidir. İdeal bir köfte için kıymanın iki kez çekilmesi gerekiyor. Bu sayede köftenizin kıvamı da lezzeti de artmış olacaktır.Köftelik kıyma seçerken etin kalitesine dikkat etmeniz gerekiyor. İyi bir kıyma için etin renginin kırmızı ve parlak olması kriteriniz olmalıdır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN