Tahin helvalı kış kurabiyesi: Hem lezzeti hem vitamini bol, kim gelse çayın yanına bu kurabiyeden isteyecek

Tahin helvalı kış kurabiyesi: Hem lezzeti hem vitamini bol, kim gelse çayın yanına bu kurabiyeden isteyecek

Soğuk kış günlerinde evlerimizi saran mis gibi kokular, sıcacık kurabiyelerin fırından çıkışının habercisi gibidir. Bugün sizlere, her lokmasıyla sıcacık bir kış atmosferini hissettirecek enfes bir tarif sunuyoruz: Tahin helvalı kış kurabiyesi. Bu tarif, hem pratikliğiyle hem de özgün lezzetiyle sofralarınıza renk katacak.

Kış ayları, sıcacık içimizi ısıtan lezzetlerle dolup taşıyor. Soğuk hava, sıcak bir içecekle birleştiğinde ve yanında nefis bir kurabiyeyle taçlandığında, kışın keyfi bir kat daha artıyor. İşte size, soğuk günlerde içinizi ısıtacak, her lokmasıyla mutluluğu hatırlatan bir tarif: Tahin helvalı kış kurabiyesi! Bu enfes kurabiye tarifi, helva ve ceviz lezzetini bir araya getirerek soğuk kış günlerine sıcak bir dokunuş katıyor. Hazırlaması kolay, lezzeti muhteşem olan bu kurabiyeler, misafirlerinizin beğenisini kazanacak ve soğuk kış günlerini tatlı bir keyfe dönüştürecek.

MALZEMELER

150 gr tahin helvası

125 gr margarin

Yarım çay bardağı sıvı yağ

1 çay bardağı şeker

1 adet yumurta sarısı (akı üzeri için ayrılacak)

2, 5 su bardağı un

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

Üzeri İçin:

Yumurta akı

Çekilmiş ceviz veya fındık

helva-tadinda-pratik-kurabiye-tarifi.jpg

YAPILIŞI

  • Önce helva, sıvı yağ, oda sıcaklığında yumuşamış olan margarin, yumurta sarısı ve şekeri karıştırma kabına alıp, güzelce yoğuruyoruz.
  • Sonra kabartma tozu ve unu yavaş yavaş ilave ediyoruz. Ne çok sert ne çok yumuşak olan bir hamur elde ediyoruz.
  • Un kontrollü bir şekilde eklenmeli. Pişirme kağıdı serili tepsiye aralıklı olarak ceviz büyüklüğünde parçalar yuvarlayarak önce yumurta akına sonra cevize batırılıp dizelim.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25 dakika pişirelim.
  • Soğuduktan sonra servis tabağına alıp servis edebilirsiniz.

Afiyet Olsun.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN