Tam kıvamında irmik helvası tarifi: İpek gibi pürüzsüz ve lezzetli

Tam kıvamında irmik helvası tarifi: İpek gibi pürüzsüz ve lezzetli

İrmik helvası yaparken kıvamı her zaman mükemmel olmayabilir, ancak irmik helvasının kıvamını ipek gibi yapmak için harika bir tekniği paylaşacağız

İrmik helvası, Türk mutfağının vazgeçilmez tatlılarından biridir ve hafif bir tatlı olmasıyla ve çayla mükemmel bir ikili oluşturmasıyla bilinir. Ancak irmik helvasının kıvamı önemlidir ve doğru ayarlanması gerekmektedir.

İŞTE SİZE BASİT AMA ETKİLİ BİR YÖNTEM:

İrmik helvasının kıvamını istediğiniz gibi yapmak için yarım çay bardağı sıvı yağ ekleyebilirsiniz. Bu sır, helvanızın kıvamını yumuşatacak ve daha pürüzsüz bir dokuya sahip olmasını sağlayacaktır.

img-2878.jpeg

İŞTE TAM KIVAMINDA İRMİK HELVASI TARİFİ:

MALZEMELER:

2 su bardağı irmik
1,5 su bardağı toz şeker
125 gr tereyağı
Yarım çay bardağı sıvı yağ (60 ml)
3 su bardağı süt (600 ml)
1 su bardağı ceviz kırığı

YAPILIŞI:

1. Şerbet için süte ilave edilen şekeri iyice karıştırın.
2. Derin bir tencereye alacağınız tereyağı ve sıvı yağı karıştırarak eritin. Ardından irmiği ekleyin ve rengi dönene kadar yaklaşık 10 dakika kadar kavurun.
3. Kırılmış cevizleri de ekleyip, iyice karıştırdıktan sonra süt ve şerbet karışımını yavaş yavaş üzerine ilave edin. Bu adımda dikkatli olun, karışımı kısık ateşte ve sürekli karıştırarak ekleyin.
4. Karışım iyice kıvam alıp helva kıvamına geldikten sonra, tencerenin kapağını kapatıp yaklaşık 10 dakika demlenmeye bırakın.
5. Son olarak, demlenen irmik helvasını servis tabağına alıp, sıcak ya da soğuk olarak servis edebilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN