Tam kıvamında tane tane pilavın gizli sırrı! İnci gibi parlayacak, 1 bardak bunu ekleyin gerisine karışmayın

Tam kıvamında tane tane pilavın gizli sırrı! İnci gibi parlayacak, 1 bardak bunu ekleyin gerisine karışmayın

Pilavım neden kıvamında oluyor diye üzülmeyin. Püf noktasını öğrendiğinizde lokantacılara taş çıkaracaksınız. Formülü çok basit. 1 bardağı pilav suyuna ondan ekleyin hem tane tane hem de inci gibi parlayacak. Pilavın dibi asla tutmuyor..

Türk sofralarının vazgeçilmez yemeği pirinç pilavı herkesin iştahla yediğini yemekler arasında. Fakat pirinç pilavını tutturmak ise biraz zor. Lapa lapa gelen ya da dibi tutan pilavın sırrı ise onda! Yapmanız gereken sadece pilav suyuna eklemek..

PİLAVIN KIVAMI İÇİN 2 PÜF NOKTASI

Pilavın tane tane gelmesi için yapmanız gereken şey şehriye kullanmak. Bu hem lezzetini hem de kıvamını tutturan püf noktası. Görsel açıdan da göz dolduracak. 1 Bardak şehriye eklediğiniz de pilavınız da tane tane gelecek. Eğer şehriye sevmiyorsanız başka bir formülü daha var.

pilav.jpg

Pirinç pilavının suyuna 1 kaşık tavuk suyu ekleyin. Bu püf noktası hem pilavın tane tane gelmesine neden olacak hem de inci gibi parlamasını sağlayacak.

ooo.jpg

Şehriye ise aslında pirinç pilavına eklenen gizli bir malzeme. Çoğu kişi bunu bilmez. Bir bardak şehriye eklemek, pilavınızın kıvamını ve görünümünü olumlu yönde etkileyecektir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN