Tarifi okurken bile ağzınızın suyu akacak! Damak çatlatan lezzetiyle çökertme kebabı... Misafirleriniz tarif için yalvaracak

Tarifi okurken bile ağzınızın suyu akacak! Damak çatlatan lezzetiyle çökertme kebabı... Misafirleriniz tarif için yalvaracak

Türk mutfağının eşsiz lezzetleri arasında baş sırada yer alan çökertme kebabı sayesinde davet sofralarınızda misafirlerinize tek tek tarifini vereceğiniz bu lezzete hazır olun. Kimsenin hayır diyemeyeceği Çökertme kebabıyla ünlü şeflere taş çıkartacaksınız.

Çökertme kebabı; Türk mutfağının sevilen lezzetleri arasında yer alan, aslında kuzu etinden yapılan ancak şimdilerde hem tavuk hem de dana etiyle yapılabilen bir ana yemektir. Ünlü şeflere taş çıkartacak çökertme kebabı hazırlaması biraz uzun ve uğraştırıcı görünse de aileniz ve sevdiklerinizden tam not alacaksınız. Evlerimizde sık sık yaptığımız yemek kültürümüzün bir parçası olan çökertme kebabı lezzeti ve şık sunumuyla göz kamaştırıyor. Üstüne yayılan mis kokulu domates sosu, sarımsaklı yoğurt ve et dilimleri ile birleşen çıtır patates kızartmalarının tadına doyamayacaksınız. Bodrum’ a ait bu yemeğin bir diğer adı da Bodrum kebabı. İsmini türkülerimizden alan, yemesi bir o kadar da keyifli olan çökertme kebabının tarifini sizler için ayrıntılı bir şekilde paylaştık.

MALZEMELER

300 gr jülyen doğranmış bonfile

3 diş sarımsak

2 yemek kaşığı sıvıyağ

Tuz

5 yemek kaşığı yoğurt

3 diş sarımsak

4 adet kızartmalık patates

Kızartmak için sıvıyağ

Tuz

2 yemek kaşığı domates püresi yada domates salçası

1 yemek kaşığı sıvıyağ

YAPILIŞI

Jülyen doğranmış etlerimizi düdüklü tencereye alalım ve suyunu salıp çekene kadar kavurma işlemine devam edelim. Etlerin yumuşak olması için bir püf nokta. Bir gece önceden etleri dinlendirebilirsiniz. Böylece daha yumuşak bir kıvam alacaktır. Etlerin üzerine havanda ezdiğimiz sarımsakları, tuzunu ve biraz su ekleyip düdüklünün kapağını kapatıp pişirmeye bırakalım. Derin bir kabın içine yoğurdumuzu hazırlayalım. İçine yine havanda ezdiğimiz sarımsakları ilave edelim ve karıştıralım. Patatesleri soyup iyice kurulayıp kibrit çöpü inceliğinde dilimleyelim. İkinci püf nokta ise çökertme kebabının bir parçası olan patatesin ince ve çıtır olması çok önemli. Patatesleri bol suda durulayıp ve nişastaya batırarak, kızgın yağda pişirerek daha çıtır olmalarını sağlayabilirsiniz.

3240838-810x458.jpg

BU LEZZETE ŞAPKA ÇIKARTILIR

Kızgın yağda patatesleri kızartalım. Kızaran patatesleri servis tabağına alıp üzerine yoğurdumuzu gezdirelim. Pişen etleri tavaya alıp sıvıyağla 5 dakika kavuralım. Onu da yoğurtlu harcın üzerine ekleyelim. Sos tenceresinde yazdan yaptığımız domates püresini yada domates salçasını sıvıyağla pişirelim, etlerimizin üzerine gezdirelim.

AFİYET OLSUN.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN