Tatlısız akşamı edemeyenlere etimek tatlısı! Enfes lezzeti şık sunumu ile sizde mutfaktaki hünerinizi gösterin

Tatlısız akşamı edemeyenlere etimek tatlısı! Enfes lezzeti şık sunumu ile sizde mutfaktaki hünerinizi gösterin

Çay saatlerinizi renklendirebileceğiniz mükemmel bir tarifimiz var. Yemelere doyamayacağınız etimek tatlısı ile mutfaktaki hünerinizi gösterin. İşte enfes etimek tatlısı tarifi...

Çay saatinize eşlik edecek efsane etimek tatlısı tarifi ile karşınızdayız. Mutfakta çok zaman harcamadan kolay ve pratik bir şekilde hazırlayabileceğiniz bu tatlı bundan sonra favori tatlı tariflerinizden biri olacak. İşte müthiş etimek tatlısı tarifi şöyle;

MALZEMELER

12 adet tuzsuz etimek

Şerbeti için:

1,5 su bardağı şeker

2 su bardağı su

Muhallebisi için:

1 litre süt

6 yemek kaşığı şeker

1 paket vanilya

1 yemek kaşığı tereyağı

6 yemek kaşığı un

2 yemek kaşığı mısır nişastası

Üzeri için:

1 paket krem şanti

1 su bardağı süt (200ml)

Ceviz yada fındık kırığı

Çilek

YAPILIŞI

Damakları çatlatan efsane lezzet etimek tatlısına öncelikle şerbetini hazırlamakla başlayalım. Bunun için uygun küçük bir tencereye 2 su bardağı sıcak su ile 1,5 su bardağı şekeri alarak kaynatalım. Şerbet kaynamaya başladıktan 5-6 dk. sonra altını kapatalım. Şerbeti 10 dakika kadar dinlenmeye bırakalım. Şimdi de genişçe bir borcam alalım. İçine 12 adet etimeği dizelim. Etimeklerin üzerine şerbeti kepçe yardımı ile her yerine gelecek şekilde dökelim. Etimekler ıslanırken hemen muhallebiyi hazırlamaya başlayalım. Muhallebi için uygun bir tencere alalım. İçine süt, şeker, un ve mısır nişastasını alarak başından hiç ayrılmadan sürekli karıştırarak pişirelim.

maxresdefault.jpg

BU TATLIYA HAYRAN KALACAKSINIZ

Muhallebi kaynamaya başladıktan sonra üzerine vanilya ve tereyağı ilave ederek 2-3 dk. kadar daha hızlıca karıştıralım ve ocağı kapatalım. Muhallebi 5 dakika kadar dinlendikten sonra etimeklerin üzerine dökerek üzerini düzleyelim. Muhallebiyi bu şekilde soğumaya bırakalım. Son olarak tatlımızın krem şantisini hazırlayalım. Karıştırma kabında süt ve toz krem şantiyi karıştıralım. Elde ettiğimiz krem şantiyi, muhallebinin üzerine yayalım. Tatlının üzerini streç filmle kapatıp buzdolabında 1 gece bekletelim. Bu tarifimizi 1 gece önceden yapmanızı tavsiye ediyoruz. Tatlıyı tüketeceğiniz zaman üzerini ceviz yada fındık kırığı kullanarak ve çilek dilimleri ile süsleyebilirsiniz.

AFİYET OLSUN...

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN